Fă-ți temele!
Documentează-te și află cât mai multe informații despre firma la care te vei duce la interviu, deoarece intervievatorul ar putea să te testeze. Urmărește filmulețe cu oameni aflați la interviul de angajare pentru a intra mai bine în starea în care ai nevoie să fii și, cine știe, poate mai prinzi vreun pont.
Pregătirea discursului
Construiește o declarație intrigantă despre tine, care să atragă atenția într-un mod plăcut. Atunci când ești rugat să spui câteva cuvinte despre tine, alege o formulare isteață și ocolește banalitățile. Ar fi bine să ai la îndemână un discurs rezumativ despre cariera ta de până acum.
Pregătește și câteva scurte citate inteligente, fără a părea snob însă. Acestea te vor ajuta să răspunzi la aproape orice întrebare cu succes.
Roagă-ți un prieten să joace rolul intervievatorului și să îți atace punctele slabe din CV și din pregătirea ta. Interviul adevărat îți va părea floare la ureche după asta.
Analizarea răspunsurilor
În timp ce faci această simulare, poți chiar să te filmezi. Ulterior îți poți studia limbajul nonverbal, să vezi dacă transmiți încredere în tine și entuziasm. În acest mod poți și să îți analizezi răspunsurile și să te gândești dacă tu te-ai angaja pe tine însuți dacă ai fi angajatorul.
Fii calm!
După ce ai analizat răspunsurile și limbajul corpului în timpul simulării interviului, mai rămâne să lucrezi la atitudinea relaxată în timpul marelui eveniment. Când ajungi la fața locului, până te cheamă în sala pentru interviu poți încerca să te joci cu un brainteaser, cum ar fi cubul lui Rubik – experții spun ca activitățile care îți solicită mintea înainte de interviu te împiedică să te gândești la ce urmează și astfel nu vei avea emoții și vei rămâne calm.
Îți ținem pumnii! Succes!
Sursa: askmen.ro
Sursa foto: mihaisilviubotezatu.wordpress.com