1. Rezervaţia Naturală Comana
Parcul Natural Comana se află la jumătatea drumului dintre Bucureşti şi Giurgiu. Este zonă protejată întrucât aici au fost găsite foarte multe specii de floră şi de faună din Lista Roşie Europeană.
În rezervaţia Comana au fost deja identificate 141 de specii de păsări, din care 71 protejate internaţional şi 31 de specii de mamifere, din care cinci sunt protejate prin lege - de exemplu, vidra şi pisica sălbatică. În Parcul Natural există trei zone speciale: rezervaţia de bujor, rezervaţia de ghimpe şi Balta Comana, a treia zonă umedă a României după Balta Mică a Brăilei şi Delta Dunării.
În Parc puteţi vizita şi Mânăstirea Comana, rezervaţiile ştiinţifice, arborii seculari - în special stejari, monumente ale naturii, cabana Fântâna cu Nuc, amenajări lacustre, puteţi efectua trasee turistice prin pădure şi vă puteţi plimba cu barca.
2. Cheile Zănoagei
Cheile Zănoagei se află în Masivul Bucegi, pe Valea Ialomiţei şi fac parte din Rezervaţia Naturală Zănoaga. Peisajul este spectaculos, cu numeroase diferenţe de nivel, parcurse de râul Ialomiţa, cu cascade, pereţi abrupţi şi o vegetaţie bogată.
3. Rusenski Lom
Este vorba despre o distanță de doar 70 de kilometri de București, adică aproximativ la fel de mult ca de la București la Ploiești, numai că aici avem un canion în calcar și vom descoperi exemplare rare de faună și floră: de la broască țestoasă de uscat, la lup, vultur hoitar, uligan pescar, barză neagră sau mânăstiri săpate în piatră sau peșteri.
4. Cheile Dâmbovicioarei
La o distanta ceva mai mare, aprox 177 kilometri se afla cel mai mare complex de chei din ţară, iar peisajul pe care îl oferă acest traseu este de o frumuseţe uluitoare pe orice vreme din an.
Cheile Dâmbovicioarei se întind pe nu mai puţin de doi kilometri pe traseul Rucăr-Bran, plin de mici cascade, stânci impunătoare şi pajişti verzi deopotrivă. Parcurgând drumul printr-un astfel de defileu pitoresc aproape că nici nu îţi vei da seama cât de repede vei ajunge la Peştera Dambovicioara, o adevărată minune naturală ascunsă în stâncă.
5. Rezervația de zimbri de la Bucșani
Daca vizitati Grădina Zoologică din localitate trebuie sa treceti si pe la Rezervația de zimbri de la Bucșani. Este foarte aproape de Târgoviște și la 80 de kilometri de București. Intrarea costă doar câțiva lei și dacă vreți să stați aici un week-end întreg puteți închiria cabana de lângă rezervația împreună cu mai multe familii (are 12 locuri) cu aproximativ 500 de lei, cel puțin așa spune site-ul Primăriei Bucșani.
Articol recomandat de Terenurilapadure.ro - terenuri cu utilitati in Crevedia.
Sursa foto : bucsani.ro, festivalulnaturii.ro, adhoc.ro