Platforma permite publicului și companiilor donații directe ce vor fi apoi redirecționate în funcție de nevoile actualizate la zi. Cea mai simplă metodă este achiziționarea „biletelor de solidaritate”, cu valoare fixă de 10, 50 sau 100 de lei. Orice companie sau organizație care a demarat, deja, strângeri de fonduri pentru echipamente medicale, dar pe care nu au reușit să le achiziționeze încă, poate să se alăture proiectului pentru ca banii să fie folosiți.
De asemenea, prin unsingurcluj.ro, inițiatorii pun la dispoziția spitalelor, instituțiilor publice și inițiativelor civice resurse logistice, creative și umane ale festivalurilor și evenimentelor clujene, ale diverșilor producători sau ale furnizorilor de servicii în acțiunile împotriva epidemiei de coronavirus.
„Pentru a asigura o conectare rapidă a nevoilor urgente cu sursele de finanțare și cu resursele disponibile, echipe din Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean și Instituția Prefectului lucrează îndeaproape cu echipele evenimentelor și cu reprezentanții inițiativelor publice implicate”, arată inițiatorii „Un Singur Cluj”.
Platforma „Un Singur Cluj” este inițiată de către festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF și Untold, organizațiile Centrul Cultural Clujean și Asociația pentru Relații Comunitare, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean și Instituția Prefectului Județului Cluj. Alte 50 de organizații clujene s-au alăturat deja demersului, care este deschis în continuare tuturor celor interesați să contribuie. Lista completă este disponibilă pe www.unsingurcluj.ro
Mai multe detalii și pe www.facebook.com/unsingurcluj.