1. Ceara
Dupa cum e si normal, produsul principal este ceara, pe care o poti cumpara la tub, pentru ca mai apoi sa o incalzesti la microunde sau pe aragaz, fie intr-un recipient special, care se incalzeste intr-un aparat destinat intocmai acestui scop. Cumpara ceara de unica folosinta daca nu esti sigura ca iti va placea sau daca vei vrea sa o folosesti de mai multe ori, sau ceara naturala, traditionala.
2. Betigase sau spatula, pentru a intinde ceara
In cazul in care folosesti ceara clasica, va trebui sa o intinzi pe piele cu ajutorul unui betigas sau al unei spatule, care sa permita uniformizarea si crearea unui strat perfect de produs, pentru o epilare eficienta.
3. Hartie pentru epilat
Fie ca alegi benzile clasice sau o rola de hartie pentru epilat, este important sa iti iei o cantitate suficienta pentru a putea indeparta toate urmele de ceara de pe piele. Ai grija sa nu folosesti apa sau solutii cu alcool pentru a scapa de micile bucati de ceara ramase, ci apeleaza cu incredere la hartie pentru epilat.
4. Crema hidratanta, antibacteriana
Pielea ta este foarte sensibila dupa epilare, intrucat ceara smulge firele de par inca din radacina, spre deosebire de lama sau de cremele de ras, care nu ajung in profunzimea dermei. Din aceasta cauza, nu sari peste ultimul pas, in care iti hidratezi tenul cu o crema grasa, hidratanta si calmanta, cu extract de aloe vera, cimbrisor sau busuioc.
5. Pudra de talc
Pentru a evita ca ceara de epilat sa ramana lipita de piele si sa scapi mai usor de parul nedorit, foloseste pudra de talc inainte sa intinzi ceara pe piele; acest mic truc va face ca firele de par sa se prinda mai usor de stratul de ceara. De asemenea, pudra de talc previne iritatiile si este utila in special pentru persoanele care abia se obisnuiesc cu aceasta metoda de epilare.
6. Comprese gheata
Daca ai o piele sensibila si iti apar iritatii, o roseata puternica in zona epilata sau te doare pielea, aplica niste comprese cu gheata, pentru un efect calmant si o inchidere mai rapida a porilor. Acest lucru se aplica in special zonelor mai sensibile, precum cea axiala, inghinala, pe brate sau pe linia bikinilor.
7. Lotiune de protectie solara
Evita sa stai la soare dupa ce te-ai epilat cu ceara, macar pentru cateva ore. Daca nu este posibil, foloseste o lotiune de protectie solara cu un SPF ridicat, dar ai grija sa nu contina agenti alcoolici, ca sa nu te iriti.
8. Timp
Nu in ultimul rand, este esential sa ai suficient timp la dispozitie si rabdare, pentru a putea duce la bun sfarsit acest ritual de ingrijire si pentru a scapa complet de firele de par rebele, nedorite, care te deranjeaza. Incearca sa nu fii pe fuga si sa lucrezi cu grija si atentie, iar daca nu esti sigura pe miscarile tale, roaga o prietena sa te ajute.
Sursa foto : ccm2.net
Tot ceara e cea mai buna si cea mai la indemana