Ce este de vizitat prin Cluj? Top 10 locuri pe care nu poti sa le ratezi!

Scris de 

Orașul nostru studențesc este plin de surprize și de evenimente inedite mai mereu. Însă atunci când se mai liniștește, iar tu ai timp de hoinărit prin oraș, este momentul să vizitezi toate obiectivele turisitice ale acestuia și să cunoști Clujul în toate amănuntele lui. Pe blogul TIFF 2013 a fost realizat un top al celor mai interesante 10 obiective de vizitat în Cluj-Napoca, iar noi ți le spunem și ție.

 

1. Muzeul de Farmacie

După ce ai făcut o poză cu statuia lui Matei Corvin, ai admirat crucea catedralei din spatele ei, du-te lângă Hotel Melody. Treci strada la semafor și apoi faci stânga. În fața ta va fi Muzeul de Farmacie. Clădirea în care se află acesta este casa familiei Hintz, ce a servit ca spațiu pentru prima farmacie din Transilvania. Vei descoperi cum se preparau pe vremuri doctoriile, cum erau ele depozitate, promovate și puse în vânzare. Pe lângă asta, acolo se află și elixirul dragostei.

 

2. Muzeul Etnografic

Dacă ești interesat de specificul transilvănean, felul în care se îmbrăcau cei din Transilvania și tradițiile lor, trebuie să mergi la Muzeul Etnografic. Nu e greu de localizat. Se află în stația de autobuz de pe  Memorandumului. Aici te așteaptă meșteșugurile, instrumentele muzicale tradiționale și obiceiurile transilvănenilor. Merită vizitat, vă spun eu!

 

3. Parcul Central

Chiar dacă astăzi și-au anunțat venirea ploile, o plimbare în Parcul Central trebuie făcută chiar și cum umbrela. Aici te așteaptă hidrobicicleta (asta dacă ține soarele cu tine), vată de zahăr numai bună de mâncat și Casino-ul. Iar daca ești și microbist, Cluj Arena e aproape.

 

4. Cetățuia

Pentru că te afli în zonă, nu uita de Cetățuie, o fortificație construită in perioada Habsburgică în vârful dealului cu același nume. Din vechea cetățuie a mai rămas o parte din ziduri, patru clădiri, iar reduta a fost transformată în Turnul Parașutiștilor. Pe colina dealului a fost construit Hotelul Belvedere și a fost înălțată o cruce imensă de fier. Panorama orașului merită văzută de aici.

 

5. Grădina Botanică ”Alexandru Borza”

O grădină ce se întinde pe 14 hectare și are plante din cele mai rare, un Turn de apă, o grădină japoneză și una romană, plus un nufăr uriaș. Ar mai fi multe de înșirat depre Grădina Botanică, dar trebuie să mergi să descoperi.

 

6. Biserica Calvaria

Dacă ești adeptul unui decor ușor gotic, îmbinat cu o atmosferă sobră, Calvaria e pentru tine. Biserica reprezintă cel mai vechi monument istoric și de arhitectură păstrat în fostul sat Mănăștur. În a doua jumătate a sec. XI a funcționat aici abația benedectină Monasterium Beatae Mariae de Clus. Calvaria e înconjurată de un val înalt de pământ. Clopotnița bisericii, ceasul, ruinele vechiului turn și detalile arhitectonice fac lăcașul de cult un patrimoniu turistic demn de vizitat.

 

7. Biserica cu Cocoș

Dacă tot am ajuns la patrimoniul religios, Biserica cu Cocoș este un monument istoric special, operă a arhitectului Károly Kós. Construcția aparține stilului secesiunii vieneze, ridicat între 1913-1914. Se află pe strada Moţilor nr. 84, iar pe turnul stâng al bisericii te aşteptă cocoşul. De ce stă acolo? Asta poţi afla doar la faţa locului.

 

8. Bastionul Croitorilor

Din Vechea Cetate a Clujului, Bastionul Croitorilor este unul din puţinele turnuri de fortificaţie care a rămas intact până în zilele noastre. Fiecare turn din zidul medieval de apărare a fost finanţat de o breaslă de cizmari, tâmplari, zidari etc. Pentru o experienţă medievală, merită văzut.

 

9. Observatorul Astronomic Cluj

Aici nu vei reuşi neapărat să vezi stelele de pe cer, dar vei fi aproape de ele şi cu siguranţă vei afla ceva nou.

 

10. Bătrânul lift al Clujului

Ca bonus ne-am gândit să-ți dăm o locație ce nu se găsește în patrimoniul turistic al Clujului. E vorba de un lift vechi de 103 ani, care funcționează pe un prețios sistem cu cheie magnetică. Chiar dacă anii au trecut, liftul mai păstrează un aer aristocratic și încă funcționează. Pentru a-l vedea nu trebuie să plătești intrare. Mergi pe strada Horea nr.4 și vorbește cu președintele Asociației de bloc. Nu vei regreta!

 

Mai știi și alte locuri din Cluj care merită vizitate? Spune-ne și nouă printr-un comentariu!

 

Sursa: stiridecluj.ro

Sursa foto: balkantrails.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.