Trucuri pentru a trece de interviul prin telefon

Scris de  Ian 21, 2014
Știm cu toții că timpul este cel mai mare dușman al secolului în care trăim, iar interviul prin telefon a devenit o modă din e în ce mai aplicată printre angajatori. Cum faci față unui interviu prin telefon și cum îți demonstrezi aptitudinile fără să apelezi la bine cunoscutul truc ,,eye-contact”? Ei bine, Campuscluj.ro este alături de tine și ți-a pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să faci față și acestei metode rapide de a fi intervievat. În mod normal, se recurge la interviurile prin telefon din nevoia de a reduce numărul aplicanților pentru o anumită pozție sau costurile, mai ales dacă este vorba despre candidați din afara orașului unde se oferă poziția respectivă. Așadar, cum ieși din tipar?
 
În primul rând, pregătește-te pentru un interviu prin telefon exact cum te-ai pregăti și pentru un interviu normal. Fii gata să explici eventualele neclarități din CV sau perioadele de pauză din carieră, daca aceastea există. Gândește-te la calitățile pe care trebuie să le scoți în evidență ca să dovedești că ești persoana potrivită pentru postul scos la concurs. Majoritatea intervievatorilor vor vrea să afle detalii despre disponibilitatea ta, pretențiile financiare și experiența anterioară. Răspunsurile tale trebuie să vină în completarea CV-ului, asa că încearcă să suni cât mai serios și profesionist posibil, pentru că scopul acestui telefon nu este de a stabili un contact direct cu candidatul, ci de a reduce lista acestora.
 
Întotdeauna, în timpul unei convorbiri telefonice, ridică-te în picioare. Astfel, vocea ta va părea mult mai puternică și convingătoare. În plus, asigură-te că ești într-o zonă în care nu există distrageri care ți-ar putea afecta concentrarea. Ideal ar fi să ai o oglinda în fața ta, pentru a-ți controla expresia facială. Este recunoscut faptul că dacă zâmbești, chiar și în timpul unui interviu telefonic, acest lucru dă interlocutorului tău un sentiment de confort, și arată că ești interesat de ceea ce se discută. De asemenea, încearcă să vorbești cât de corect posibil, atât din punct de vedere gramatical, dar și din punctul de vedere al dictiei. O voce placută și un ritm calm al vocii este cheia succesului pentru un astfel de interviu.
 
În timpul interviului evită să fumezi sau să mesteci gumă. Aceste gesturi tradează o stare de nervozitate, iar aceasta nu este atitudinea pe care vrei să o transmiți interlocutorului. Încearcă să păstrezi un pahar cu apă lângă tine pentru a bea în cazul în care simți că ai nevoie. Evită ticurile verbale sau micile întreruperi; aceste lucruri, deși pot scăpa neobservate în timpul unei convorbiri normale ies în evidență mult mai ușor în timpul unei convorbiri telefonice.
 
În incheiere, nu uita niciodată să îi mulțumești interlocutorului pentru această șansă. Poți să îți exprimi aceste mulțumiri și în scris, printr-un e-mail ulterior convorbirii, detaliu ce evidențiază interesul tău pentru această slujbă. Un interviu prin telefon este o etapă preliminară. Astfel, chiar dacă ți se pare că performanța ta a fost una foarte bună, gândește-te că o să urmeze adevăratul interviu care se va dovedi decisiv în luarea unei hotărâri
 
Sursa: job-studenti.ro
Sursa foto: interviewsos.com
Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 13:17
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.