Până acum programul a avut aproximativ 2500 de participanți din 26 de ţări precum România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie, SUA, etc. Scopul proiectului organizat în incinta Castelului Bánffy din Bonţida este păstrarea și folosirea aplicată a patrimoniului imaterial, a meseriilor tradiționale de construcții, implicit promovarea excelenței în reabilitare, a folosirii materialelor și tehnicilor adecvate locale prin intervenția directă asupra unui monument istoric de importanță națională.
Durata taberei este de două săptămâni, timp în care cei 36 de participanți – venind din Ungaria, Austria, România, Regatul Unit și Cehia – vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din Marea Britanie. Iar în cadrul atelierelor practice de zidărie şi tâmplărie vor lucra cu meșteri restauratori din țară: reconstruiesc bolți, consolidează structuri istorice, învață tehnici de pictură murală, respectiv restaurează mobilier vechi.
Programul conține şi o excursie de studiu la Salina Turda şi la Biserica Reformată din Sic – recent restaurată. Tabăra se va desfășura în perioada 29 iulie – 12 august 2018.