Cum sa inveti sa gatesti gustos si ieftin

Scris de 

Când erai acasă, gătea mama. Și încă ce mâncare bună făcea! Nu aveai tu grija alimentelor, cu atât mai puțin a modului în care trebuie să le combini ca să iasă ceva comestibil. Dar acum gata, ai ajuns la facultate și ești conștient de faptul că trebuie să înveți să gătești. Cât mai repede! Pachetul mamei nu ține prea mult, și apoi ce te faci? Nu vei supraviețui doar cu supe la plic și chips-uri, te asigur.

Poate știi să faci cartofi prăjiți, omletă și salată de roșii (cine nu ar ști?), dar vrei să mai variezi puțin. Și nici nu ai vrea să dai sute de lei la magazin doar pentru mâncare. Eh, nu e chiar atât de greu. Sunt câteva alimente ieftine pe care le poți găti în diferite moduri: cartofi, ouă, orez, mazăre, paste, varză. Poți încerca să faci o salată de cartofi (orientală sau beouf), o varză călită cu cârnați, orez cu legume mexicane, o mâncărică de mazăre cu sos, o tocăniță de legume.

 

Și gândește-te că ai un avantaj uriaș: nu trebuie să cari ditamai cartea de bucate după tine, nici să îți consumi tot creditul povestind cu mama cum trebuie tăiată ceapa. Internetul este o sursă infinită de rețete gustoase, cu fotografii care detaliază toți pașii pe care trebuie să-i parcurgi. 

 

Pastele sunt elixirul studentului flămând, pentru că se pot face în nenumărate feluri: carbonara, milanese, bolognese, cu usturoi, cu ciuperci, cu șuncă, cu sos de chilli, cu cașcaval, cu sos de smântână, iar lista poate continua la nesfârșit. Iar o pungă de paste pornește de la 2 lei. Și le poți găti în orice bucătărie, chiar și în cea de la cămin. Ah, și am menționat cumva că se fierb în maximum 10 minute? 

food prep and cooking-450x300

 

Carnea este puțin mai greu de gătit, dar nu e o misiune imposibilă. Dacă nu ai un grill (ca să gătești carnea în sucul ei propriu), poți să fierbi pulpele de pui sau să le călești în ulei, iar apoi să le acoperi cu apă și mirodenii. Cu pieptul de pui poți face șnițele (doar să ai grijă la ce oră le faci, să nu trezești tot palierul), iar carnea de porc o poți înăbuși la tigaie, cu sos de ceapă și vin alb. 

 

Iar dacă nu îți place să mănânci atât de gras și vrei ceva light, poți să îți prepari o salată grecească, o salată de ton sau pur și simplu să iei un bol și să amesteci ingredientele tale preferate: telemea, roșii, ouă fierte, măsline, etc. 

 

Nu e greu să înveți să gătești, chiar dacă nu ai mai făcut-o niciodată. În scurt timp te va prinde microbul și îți vei da seama că nimic nu se compară cu o mâncare făcută de tine, cu bani puțini, dar multă atenție și dedicare. Poftă bună!

 

Sursa foto: onlinedegrees.com, blog.peertransfer.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.