5 orase subacvatice care merita vazute. Cel putin in fotografii :)

Scris de 

Scrisesem zilele acestea despre câteva locuri care ar merita să fie vizitate în viaţa asta. Ei bine, continui lista, dar de data aceasta cu câteva oraşe subacvatice. Chiar dacă sunteţi fani ai apei sau nu, aceste locuri merită admirate...măcar în fotografii, dacă ideea de a te scufunda îţi îngheaţă sângele.  

 

 

P.S.: fani Atlantida, careva?

 

1. Port Royal, Jamaica

 

port-royal

 

Cândva, era un centru notoriu pentru piraterie (nu, nu torrente), prostituate, alcool şi petreceri până-n zori, motiv pentru care Port Royal a fost cândva denumit "cel mai zăpăcit şi păcătos oraş din lume".

 

Dar, din păcate, distracţia s-a întrerupt brusc în iunie 1962, când un cutremur de 7.5 pe scara Richter, a zguduit insula Jamaica, absorbind Port Royal în ocean, peste 2000 de oameni fiind ucişi. La fel ca-n cazul Sodomei şi Gomorei, oamenii tind să creadă că acest cutremur, nu a fost doar un accident fatal, ci o pedeapsă venită de...altundeva.

 

Timp de câteva decenii, oraşul s-a tot scufundat, aflându-se la 40 e picioare în ocean. Oraşul scufundat este un stup pentru explorarea arheologică, datorită faptului că foarte multe artefacte colectate, sunt aproape perfecte.

 

 

2. Piramidele lui Yonaguni-Jima, Japonia

 

yonaguni-island-japan-1

 

Până în ziua de azi, experţii încă se ceartă dacă Monumentul Yonaguni, care se află sub apă, lângă coasta Japoniei, este făcut de om sau pur şi simplu e de la mama natură.

 

Deşi există dovezi care susţin teoria cum că originea ar fi naturală, privind mai aproape la piatra terasată şi formele triunghiulare ale piramidei, e greu de crezut că un asemenea monument ar putea apărea fără a fi finisat de om. Piramida se înalţă la 250 de picioare de pe fundul oceanului şi este o continuă ispită pentru pasionaţiid e scuba-diving...din motive evidente.

 

Dacă construcţia este antropică, experţii sugerează că ar fi fost construită în ultima eră glaciară, aproximativ în anul 10,000 î.e.n.

 

 

3. Dwarka, Golful Cambay, India

 

Dwarka-Gulf-of-Cambay-India

 

Oraşul antic al lui Lord Krishna a fost, cândva, nimic altceva decât un simplu mit. Însă, ruinele descoperite în anul 2000, au adus un suflu nou în vechea poveste indiană.

 

Povestea sună cam aşa: Lord Krishna a avut un oraş magnific, format din 70,000 de palate din argint, aur şi alte metale preţioase. Oraşul a fost prosper, dar când Lord Krishna a trecut în nefiinţă, se presupune că Dwarka s-a scufundat în mare.

 

Ruinele sunt situate la 131 de picioare sub ocean, în goflul modern al oraşului actual Dwarka, unul dintre cele 7 oraşe vechi din India. Studiile au arătat că ruinele sunt uimitor de perfect geometric, uimind peste măsură, experţii.

 

Multe artefacte ar fi fost recuperate din sit, dar cel mai important dintre ele a fost datat în anul 7,500 î.e.n, susţinând teoria cum că ruinele ar putea fi vechiul oraş Dwarka.

 

 

4. Oraşul Leu din Lacul Quiandao, China

 

Lion-City-of-Quiandao-Lake-China

 

Lăudat ca fiind cel mai spectaculos oraş subacvatic din lume, Oraşul Leu al Chinei este cu siguranţă o minune.

 

Construit în Dinastia Han, în anii 25-200 e.n şi având o capacitate de aproape 62 stadioane de fotbal, poate fi azi găsit la 85-131 sub suprafaţa Celor 1,000 de Lacuri, o arie care a fost intenţionat inundată pentru a crea un baraj, în 1950 (why).

 

Sculpturile care decorează oraşul, rivlizează chiar şi cu frumuseţea Alexandriei, aşadar nu e mare mirare că Oraşul Leu este acum una dintre cele mai populare destinaţii turistice.

 

 

5. Palatul Cleopatrei, Alexandria, Egipt

 

Cleopatras-underwater-palace-Egypt

 

Sub ţărmurile Alexandriei se întinde, după spusele experţilor, ceea ce se crede a fi palatul faimoasei Cleopatra. Se presupune că ruinele au fost aruncate în mare, din cauza unui cutremur, care a avut loc acum 1,500 de ani şi că au fost nedescoperite, până acum câţiva ani.

 

Alături de compartimentele regale, arhelogii cred că au găsit şi templul lui Isis, alături. Mai exact, mai mult de 140 de artefacte au fost preluate din sit, iar experţii cred că au descoperit şi mormântul Cleopatrei şi un muzeu antic, printre ruine.

 

Să sperăm că ruinele vor fi curând deschise pentru turişti, în anii ce urmează, permiţându-ne tuturor, astfel, să vedem mai de înaproape, minunea palatului Cleopatrei.

 

 

 

 

 

surse foto: thespiritscience.net

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.