Vino sa te bucuri de muzica clasica intr-un workshop care te invata cum sa o apreciezi

Scris de 

Ce se întâmplă atunci când chiar înțelegi un anumit lucru? Ești capabil să-l apreciezi cu adevărat. La fel ca și în cazul multor lucruri, muzica clasică are o însemnătate aparte atunci când este înțeleasă, nu doar ascultată. Acesta e motivul pentru care am decis să facem posibil următorul lucru – să organizăm un eveniment în cadrul căruia tu să poți interacționa cu un dirijor care are o activitate concertistică internațională, acompaniat de o pianistă care a susținut recitaluri la Ateneul Român sau Institul Maghiar Balassi din București.

 

Ce faci, concret, la workshop?

  • parcurgi fiecare perioadă de creație muzicală, care îți este exemplificată prin compozitori consacrați
  • observi diferențe care au conturat lumea muzicii
  • înveți cum să deosebești genurile și cum să le asculți
  • te bucuri de muzica clasică și de toate particularitățile ei

 

Evenimentul este impartit în două sesiuni de câte o oră și jumătate. În felul acesta obții mai multă claritate despre fiecare perioadă pe care o parcurgi și nu te vei simți extenuat la final de zi. Prima sesiune începe cu perioada Renașterii și ajunge până la Romantism.Cea de a doua va continua de la romantism și va ajunge până la muzica de film a zilelor noastre. Sesiunile vor avea loc pe 14 și 21 Martie, de la ora 19, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, sala Tonitza.

 

Vladimir Agachi este unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, având o bogată activitate concertistică în țară și străinătate, fiind fondatorul orchestrei Young Famous și directorul artistic al Orchestrei Simfonice din Piura (Peru). Parcursul său muzical este marcat de perfecționarea la Staatsoper Berlin, sub îndrumarea maestrului Daniel Barenboim dar și de participări la concursuri internaționale de dirijat precum Donatella Flick, în colaborare cu London Symphony Orchestra. Aparițiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială față de public, caracterul formal al concertelor de muzică clasică fiind înlocuit de un dialog concret și o prezentare inedită.

 

Lucia-Cristiana Iordache este studentă la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa prof. univ. dr. Dana Borșan. Cariera sa artistică este marcată de obținerea unei burse oferite de „Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien” la Internationale Sommerakademie der mdw, participând la numeroase Academii de vară și cursuri de măiestrie (Anton Rubinstein Musikakademie, Talent Music Summer Courses&Festival, Academia Sighișoara). Tânăra pianistă s-a făcut remarcată prin susținerea de recitaluri în locații cultural-artistice precum Sala Studio a Ateneului Român și Institutul Maghiar Balassi București, iar în calitate de solistă a concertat alături de Orchestra Teatrului Național „Nae Leonard” Galați și alături de Orchestrele „Concerto” și „Universitaria” ale U.N.M.B.

 

Pentru participarea la cele două ediții ale evenimentului, au fost puse deja în vânzare biletele, prin intermediul platformei Biletmaster, sub numele „De la Bach la muzica de film cu Vladimir Agachi şi Lucia-Cristiana Iordache”. Dacă vrei să beneficiezi de prețul special pentru ambele sesiuni, adaugă ambele date în coș pe biletmaster.ro. Pentru mai multe detalii, urmăriţi pagina de Facebook a evenimentului şi cea a organizatorului, Popas Cultural.

 

Citeste si:

---> Universitatea Tehnica din Cluj Napoca va fi partener la "Innovation Labs 2019"

---> Sport, feminitate si caritate la Crosul Divelor by Betfair

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.