Celelalte universități românești care apar în acest clasament sunt: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași (toate plasate în intervalul 251-300) și Universitatea de Vest din Timișoara (situată în intervalul 201 – 250).
Performanța UBB de a se situa în prima jumătate a acestui clasament prestigios s-a obținut în condițiile cunoscute de subfinanțare instituțională cronică, rezultatul UBB reușind adesea să egaleze și să depășească performanța unor universități internaționale (mai ales cu raportare la Europa Centrală/de Est/de Sud-Est) cu finanțare superioară.
Această performanță reconfirmă rezultatul obținut recent de UBB în clasamentul Times Higher Education–New Europe (prima în țară și pe locul 17 din 53 de universități incluse în clasament). Prin „Noua Europă” se înțeleg ultimele 13 țări din Europa Centrală/de Est/de Sud-Est care au aderat la Uniunea Europeană după anul 2004 (Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria).
Clasamentul Times Higher Education este unul dintre cele mai complexe și prestigioase clasamente internaționale ale universităților, reunind indicatori de predare/învățare, cercetare, relație cu mediul socio-economic și internaționalizare.
CIteste si:
---> Saptamana viitoare ne vedem la The Woman Parenting Workshops
---> O noua surpriza pentru fanii UNTOLD - scena trance pe care vor urca cei mai buni artisti