Iată cum se face:
1. Nu căuta singur.
E important să implici și alte persoane în aventura spre job-ul potrivit. Profită de relațiile pe care le ai și “întinde-ți antenele” atât în în mediul online cât și în afara acestuia. Dacă se întâmplă să știi și alte persoane care sunt în căutare de loc de muncă, faceți schimb de contacte și impresii, vei fi uimit de câte informații noi poți afla.
2. Îmbunătățește-ți CV-ul.
CV- ul trebuie să fie o expunere convingătoare, transparentă și coerentă a realizărilor și calităților pe care le ai. Prezentat drept o înșiruire de sarcini și responsabilități, sunt șanse să rămână mult și bine pe masa intervievatorului, fără a-și îndeplini misiunea de a-ți obține un interviu.
3. Cere o opinie suplimentară.
Înainte de a aplica la pozițiile din cadrul unei companii, încearcă sa iei legătura cu o persoană care deja lucrează în domeniu. Solicită un feedback cu privire la CV-ul cu care urmează să aplici. Astfel afli informații utile pe care le poți folosi ca să îți adaptezi CV-ul și poți evalua calitățile tale în raport cu ceea ce se cere.
4. Intră în contact cu lumea din care vrei să faci parte.
Participă la evenimente, proiecte, seminarii, training-uri și fă un pas și spre zona evenimentelor caritabile și a ONG-urilor. La fiecare dintre aceste întâlniri discută cu persoanele implicate. Interesează-te cu privire la ceea ce lucrează și nu este exclus să dai de o propunere de job sau, de ce nu, de o idee de afacere.
5. Fii curios și perseverent.
Nu e mereu vorba despre noroc. De cele mai multe ori, pentru a obține un job e nevoie de multă răbdare, de perseverență și de curiozitate. Fii pe fază și încearcă să întrezărești oportunități noi. Explorează domenii pe care nu le-ai luat inițial în calcul și intră în contact cu cât mai multe persoane pentru schimburi de opinii.
6. Evaluează constant strategia.
Din când în când, ia o pauză și pune-ți ordine în gânduri. Cum te-ai descurcat la interviuri? Ce ai putea să îmbunătățești la discursul, CV-ul ori scrisoarea ta de intenție? Analizează ce a mers bine și mai puțin bine și stabilește noi modalități de a te prezenta, așa încât să elimni ce nu este de ajutor.
7. Pregătește atent fiecare interviu.
Organizează-te constant pentru interviuri. Găsește răspunsuri la întrebările incomode, evaluează și diminuează punctele slabe și vino cu argumente bine gândite care să te scoată în evidență. Prezintă-ți realizările în mod onest și profesionist. Identifică nevoile intervievatorului și vino în întâmpinarea lor cu calitățile tale.
8. Încearcă un job temporar.
Păstrează-ți simțurile alerte și câștigă bani pentru cheltuielile zilnice acceptând temporar și job-uri care nu sunt sută la sută ceea ce îți dorești. O astfel de provocare te va ține conectat cu mediul de muncă și în relații cu potențiali angajatori.
Sursa: smartdreamers.ro/blog