Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi de şase ori mai multă vitamina B1. Mai mult, ouăle de prepeliţă mai conţin şi calciu, zinc, sulf şi potasiu. Specialiştii recomandă ca oul să fie consumat mai ales de studenţi la micul dejun, deoarece îmbunătăţeşte atenţia şi nivelul de concentrare. De asemenea, stimulează creativitatea şi puterea de rezolvare a problemelor dificile de matematică, de exemplu. Studenţii ar trebui să consume ouă de prepeliţă şi pentru că acestea stimulează memoria. Astfel, vor avea o activitate cerebrală mult mai bună şi, în consecinţă, rezultate la examene mult mai bune.
Studiile cercetătorilor britanici au ajuns la concluzia că acei copii care au consumat ouă de prepeliţă au înregistrat un coeficient de inteligenţă crescut. Datorită nutrienţilor pe care îi conţin, aceste ouă se pot introduce în regimul alimentar, în perioadele de solicitare intensă la sportivii de performanţă.
Reţine însă, dacă le mănânci zi de zi, nu trebuie să faci asta pentru mai mult de 50 de zile, după care trebuie să iei o pauză de câteva săptămâni. În perioada în care consumi ouă de prepeliţă, renunţă la cafea şi alcool şi mănâncă alimente mai uşoare, fără grăsimi.
Sursa: edu-news.ro
Sursa foto: revistafelicia.ro