Astfel, prin aceste stații, cetățenii pot recicla deșeuri de ambalaje (hârtie, plastic, metal, sticlă), deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), baterii și acumulatori. Pe baza tichetului eliberat de aparat după introducerea ambalajelor, utilizatorii beneficiază de reduceri în magazinele partenere proiectului. Una dintre aceste stații este amplasată în cartierul Mănăștur în zona Pieței Flora, iar cealaltă este amplasată în cartierul Zorilor, la intrarea de la Piața Zorilor.
Municipalitatea va amplasa astfel de sisteme automatizate de colectare a deșeurilor și în alte cartiere ale orașului. De asemenea, clujenii vor avea acces în perioada următoare și la stații de colectare cu recompensă cu personal uman (Sigurec City). La aceste stații vor putea fi reciclate deșeuri precum ambalajele de plastic, sticlă, hârtie și carton, lemn, aluminiu și toate tipurile de echipamente electrice și electronice, becuri și baterii. În momentul reciclării, deșeurile vor fi cântărite de către personalul angajat și se va oferi recompensă în bani pentru cantitatea reciclată. Bateriile și acumulatorii se preiau, la fel ca în cazul stațiilor automate, cu titlu gratuit.
Primăria Cluj-Napoca a realizat acest proiect pilot în parteneriat cu Green Group, având în vedere nevoia de creștere a conștietizării consumatorilor în ceea ce privește protecția mediului prin colectarea selectivă și valorificarea prin reciclare a deșeurilor de ambalaje.
Citeste si:
---> Incepe Street Food Festival cu mancare, filme outdoor si muzica buna
---> Florestiul este primul loc din Europa in care a fost testata o retea 5G