Ce este un tratament endodontic?

Scris de 

Tratamentul endodontic reprezintă soluția imediată și definitivă împotriva durerii provocate de inflamarea nervului dentar. Optând pentru servicii de endodonție vei reuși să îți păstrezi dinții naturali. Vei elimina astfel durerea și zâmbetul tău va rămâne intact.

Tratamentul endodontic reprezintă soluția imediată și definitivă împotriva durerii provocate de inflamarea nervului dentar.

Optând pentru servicii de endodonție vei reuși să îți păstrezi dinții naturali. Vei elimina astfel durerea și zâmbetul tău va rămâne intact.

Tratamentul endodontic, cunoscut în egală măsură sub denumirea de tratament de canal sau devitalizare, prevede înlăturarea pulpei dentare. Nu aștepta până în ultimul moment dacă observi ceva în neregulă precum o inflamație. Nu aștepta până când vei fi nevoit să apelezi la servicii de urgențe precum urgențe stomatologice cluj. În momentul în care simți că ceva este în neregulă încearcă să rezolvi imediat problema.

După anestezia locală, medicul specialist va trece la curățarea cavității pulpare și a canalelor radiculare. Obturația succesivă cu pasta termoplastică cunoscută sub numele de gutaperca reduce încărcarea bacteriană. Mai apoi se aplică pivoți radiculari din fibră de sticlă care are rolul de a întări structura dentară reziduală.

Când și de ce este necesar tratamentul de canal

Atunci când tratamentul de restaurare nu garantează sănătatea unui dinte, în caz de pulpită acută, cronică și ireversibilă, tratamentul endodontic este necesar.

Majoritatea din tratamentelor endodontice sunt realizate în cazul unor carii extinse care, au ajuns să afecteze nervul dintelui, cauzând o durere acută. Tratamentele endodontice sunt în eaglă măsură necesare în caz de pulpită cronică, adică în cazul prezenței unei necroze pulpare care uneori este complet asimptomatică. Uneori există și o mică leziune, o fistulă care se dezvoltă la nivelul dintelui sau gingiei.

Este tratamentul endodontic dureros?

Nu, tratamentul endodontic este indolor deoarece este realizat sub anestezie locală. În unele cazuri mai rare, odată trecut efectul anesteziei, putem simți o jenă lejeră localizată care va dispărea după câteva zile. Pentru a evita aceste probleme se vor prescrie medicamente antiinflamatorii.

Consecințe pe termen lung

Un dinte devitalizat este slăbit și se poate rupe dacă nu se iau măsuri în timp util. o mare parte a structurii dentare va fi pierdută în mod inevitabil pentru a elimina caria dentară. Din aceste motive se recomandă poziționarea unei coroane din porțelan menit să întărească structura dintelui și să îl păstreze intact mai mulți ani la rând.

Citeste si: Sfaturi pentru o sanatate orala de invidiat de la medicul dentist

Cea mai simplă metodă de a preveni aceste probleme de ordin endodontic o reprezintă vizitele regulate la medicul stomatolog care va efectua un control de rutină și va lua măsurile necesare dacă este cazul. Nu aștepta să ai anumite simptome pentru a merge la dentist. În plus, igiena cavității bucale este esențială.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.