Dacă încerci să ai o ,,To Do List”, o sa fii sigur că sarcinile tale sunt scrise în același loc, astfel încât să nu uiți nimic important. Prin prioritizarea task-urilor, îți planifici ordinea în care vrei să le faci, astfel încât să știi ce necesită imediata atenție și ce poți lăsa pe mai târziu.
Vei fi mai puțin stresat.
Listele ,, To Do” sunt esențiale, dacă ai de gând să combați surplusul de muncă. Atunci când nu folosești aceste liste eficient, o sa pari lipsit de concentrare și nu vei inspira încredere oamenilor din jurul tău. Însă, dacă îți prioritizezi lista într-un mod inteligent, o să-ți concentrezi timpul și energia pe activitățile mai importante, ceea ce înseamnă că vei fi mai productiv, deci și mai valoros pentru echipa ta.
Întreținerea unei liste de acest tip pare destul de simplă, dar este surpinzător cât de mulți oameni refuză să apeleze la acest instrument, ca să nu mai vorbim despre utilizarea eficientă a lui. De fapt, cel mai adesea, oamenii încep să țină o ,,to do list” atunci când vor să schimbe ceva în cariera lor, să devină mai organizați, iar motivația lor înseamnă deja un progres în ceea ce privește managementul timpului, lucru care va avea impact în succesul ulterior.
Dacă ocupi o poziție de leadership, îți poți structura lista pentru fiecare membru al echipei în parte, notând sarcini și termene limită pentru fiecare persoană. În fiecare zi îți poți verifica lista personală pentru a vedea ce sarcini au rămas neterminate, precum și lista echipei pentru a vedea evoluția ca întreg.
Pe de altă parte, ești om de vânzări și ai o listă enormă cu oameni pe care trebuie să îi suni. Știi că unul dintre clienți este nerăbdător să îți cumpere produsul, așa că poți trece un ,,A” în dreptul numelui său, pentru că reprezintă o prioritate. De asemenea, în cazul celui care știi că nu se va arăta la fel de interesat, poți trece ,,D”.
Dacă, pe lângă facultate, ai și o groază de activități extracurriculare care par că trebuie rezolvate în același timp, ia un pix și o foaie de hârtie și calmează-te. Structurează, în funcție de deadline și de importanța sarcinii, o ,,To Do List” aranjată pe zile. Vei vedea că, dacă ești organizat, ai timp de toate.
Sursa foto: pinterest.com