Aceştia au realizat un studiu care a confirmat faptul că învăţarea este mai eficientă atunci când întreg procesul se întinde pe o perioadă mai lungă de timp şi include pauze regulate.
Specialiştii au analizat comportamentul a 850.000 de persoane, în timp ce acestea încercau să înveţe un nou joc pe calculator. Rezultatele au fost cu mult mai bune în cazul celor care au exersat jocul o perioadă, apoi au făcut o pauză, decât în cazul celor care au continuat să joace un timp mai îndelungat pentru a-şi îmbunătăţi tehnica.
Mai mult, deşi rezultatele acestora din urmă se dovedeau bune la sfârşitul zilei, performanţa lor scădea semnificativ după 24 de ore de pauză. Potrivit Daily Mail, toate acestea se întâmplă deoarece creierul uman are nevoie de timp pentru asimilarea informaţiilor.
Mulţi tineri nu ţin însă cont de sfaturile venite din partea specialiştilor. Unii studenţi preferă să îşi petreacă învăţând întreaga noapte dinaintea unui examen. Oamenii de ştiinţă avertizează că acest lucru nu este tocmai eficient sau sănătos.
În concluzie, este demonstrat științific că trebuie să scăpăm de obiceiul de a „învăța” într-o singură noapte, fiind mult mai bine să învățăm pe parcursul mai multor zile și făcând mai multe pauze. Ar trebui să țină cont și profii de acest studiu și să prelungească sesiunea, nu? (fără a crește și numărul examenelor, bineînțeles!)
Sursa: edu-news.ro
Sursa foto: lawschooltoolbox.com