Cum sa comanzi produse online fara sa iei teapa

Scris de 

Conform statisticilor oficiale in Romania exista peste 10 milioane de utilizatori de internet din care peste 27% cumpara produse online. Practic 1 din 4 romani cumpara online din cele peste 4500 magazine existente.

Iata ce spune Andrei Radu, Founder & CEO GPeC despre cumparaturile online:

Comertul electronic romanesc creste constant de la un an la altul cu 33-35%; putine – daca nu chiar deloc – sunt industriile in care se mai inregistreaza o asemenea crestere. Chiar daca in alte tari vecine precum Polonia, Cehia sau Ungaria, piata de comert electronic este mult mai dezvoltata, Romania prezinta un potential fantastic de crestere si este pe lista de prioritati pentru investitorii din domeniu, atunci cand vine vorba de Europa de Est.”

Aceste cifre arata bine pe hartie dar tot statisticile spun ca romanii sunt foarte reticenti la a cumpara online cu cardul din cauza preconceptiilor gresite privind securitatea datelor. Daca si tu esti unul dintre ei, iata cum te poti proteja atunci cand faci cumparaturi online :

1. Verifica istoricul magazinului online

Sa spunem ca esti in cautare de haine de bebelusi pentru noul membru al familie si ai gasit o oferta foarte buna pe un site. Esti sigur ca faci alegerea cea buna? Verifica magazinul online de pe care vrei sa comanzi prin cativa pasi simpli :

- De cati ani activeaza pe piata. Majoritatea site-urilor au in footer un text de genul Copyright 2010 – 2015. Asta inseamna ca site-ul activeaza din anul 2010. Este un semn bun pana acum.

- Comentarii la produse. Daca fostii cumparatori au lasat comentarii la produsele cumparate inseamna ca magazinul este de incredere. Aceste comentarii pot fi cumparate deci asigurati-va ca par reale.

- Cauta pe google informatii despre magazinul online. O cautare dupa "numemagazin.ro pareri" va poate arata parerea altor cumparatori care au facut comanda acolo.

2. Modalitatile de plata si contact

Magazinele online care se respecta au metodele de contactare foarte vizibile in cadrul site-ului si in fiecare pagina cu produse. Daca nu esti sigur de produs, suna si cere informatii suplimentare. Daca nu gasesti nr de telefon pe site, nu e semn bun.

Deasemeni daca nu esti sigur de un magazin online, alege modalitatea de plata care iti permite sa iti recuperezi banii in cazul unei dispute, cum ar fi Paypal sau alege sa platesti ramburs dupa ce primesti pachetul de la curier.

3. Daca e prea ieftin e posibil sa fie teapa

Daca ai gasit un produs “original” la un pret de chinezarie, este foarte probabil sa fie un produs fake. Nu te lasa pacalit de textele pe care unii proprietari de magazine le folosesc. Un produs original nu poate fi vandut la un pret foarte mic decat daca este dintr-o colectie veche sau este la promotie. Altfel nu poti plati 50 lei pe o pereche de ochelari Ray Ban originali care costa de 10 ori mai mult!

Tu cum te protejezi de tepe atunci cand faci cumparaturi online?

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.