8 alimente care iti transforma creierul in Super Creier

Scris de 

Studenţia, pe lângă numărul de examene şi de şeteceri, se numără şi în cât de obosit/ă eşti. Chiar dacă nu ai cursuri de la 9 dimineaţa până seara, de multe ori se întâmplă să nu ai timp de o masă bogată în proteine sau şi mai rău, să dormi bine. În perioada asta mai ales, creierul tău este suprasolicitat de proiecte. Aşadar, ne dorim să venim în ajutorul vostru cu o listă a alimentelor care îţi "încarcă" creierul. Şi nu, cafeaua nu e o opţiune.

1. Avocado

avocadoAr fi bine dacă în fiecare zi ai putea să mănânci proteine şi grăsimi benefice pentru a avea parte de o zi plină de energie. Avocado-ul furnizează grăsimi monosaturate care ajută sângele să circule mai bine, ceea ce e esenţial pentru creier. Cea mai proastă alternativă: ceva cu mult zahăr. Muuult zahăr şi grăsimi. Cu toate că...yam. Sună atâââât de bine!

 

 

2. Mure

mureSunt delicioase! Nu-i aşa? Şiiiii contrar opiniei populare că tot ce e bun e năsănots, sunt foarte sănătoase pentru creier. Din moment ce au multe fibre şi puţin zahăr, sunt bune şi pentru diabetici. Totodată, se presupune că e cea mai sănătoasă mâncare pentru creier (de pe pământ. Momentan): reduc riscul apariţiei Alzheimer-ului, cresc abilităţile de a învăţa şi e o mâncare anti-stres. Dar, cele uscate şi dulci trebuie evitate. Din păcate...

 

3. Nuci

nuciNucile conţin proteină, fibre şi sunt bogate în grăsimi saturate. Dacă vrei să ai parte de energie, care nu te va extenua total ulterior, nucile sunt cele recomandate. Complexul de carbohidraţi te vor ridica, în timp ce proteinele te vor susţine. Nucile conţin muuuultă vitamină E, ceea ce e esenţial pentru funcţiile cognitive. Orice din familia nucilor e recomandat, migdalele fiind reginele.

 

 

4. Seminţe

seminteSeminţele de floarea soarelui, susan, dovleac sunt recomandate. Ele conţin o mulţime de proteine, grăsimi saturate şi vitamina E. Pe lângă, au şi antioxidanţi împotriva stresului şi minerale importante pentru creier, cum ar fi magneziul.

 

 

 

 

5. Rodii

rodieŞtiu că au un gust ciudat, dulce-acrişor, dar sunt bogate în antixodinaţi, motiv pentru care sunt esenţiale pentru un creier sănătos. Oricum, optează pentru fruct şi nu pentru suc. Cu oate că e mai buuun...

 

 

 

 

6. Legume frunzoase

spanacSalată, varză, spanac etc, orice găseşti prin piaţă sau pe la bunica. Sunt sănătase, pentru că sunt bogate în fier, care e puţin-cam-esenţial. De ce? Ei bine, cei cu deficenţe de fier au tendinţa să fie agitaţi, obosiţi, morocănoşi, pesimişti şi alte cele.

 

 

 

7. Roşii

rosiiDa, amărâtele alea de roşii aparent sunt sănătoase. Conţin licopen, un antioxidant bun pentru creier - ajută şi la prevenirea demenţei. Singura problemă e că trebuie să le găteşti, ca să obţii licopenul, dar asta înseamnă că ketchup-ul e bun pentru creier. Cu toate că, din cauza zahărului pe care îl are (uneori excesiv), ar trebui să te orientezi după alte surse, cum ar...bulionul sau preferata mea, supa de roşii. Yam.

 

8. Ceai

ceaiE bun, e sănătos, şi se recomandă să-l pregăteşti proaspăt - direct din frunze, pentru a avea parte de toate beneficiile. Are şi cafeină, aşadar putem înlocui cafeaua. Hah, pe cine păcălim, NICIODATĂ.

 

Aşadar, acestea sunt câteva dintre legumele care te pot ajuta în sesiune şi nu numai. Dacă mai ştiţi şi altele, lăsaţi un comentariu. :)

 

sursă foto: hdwallpaperszon.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

2 comentarii

  • Bee
    Link la comentariu Bee Joi, 14 Noiembrie 2013 23:35

    Mulţumiiim pentru pont, Iulia! :D

  • Iulia
    Link la comentariu Iulia Joi, 14 Noiembrie 2013 20:54

    Si afinele sunt foarte bune, de asemenea am citit ca o cafea dulce ajuta memoria.
    Stafidele iti pot reda energia de care ai nevoie pentru a continua invatatul. :)

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.