Mancarea fast food : cel mai bun prieten sau cel mai mare dusman?

Scris de 

Când eşti student, de cele mai multe ori nu ai timp să mănânci. Nu ai nici chef să scoţi toate oalele din toate dulapurile, şi să te apuci să faci artă culinară pe pereţi, în timp ce tu frunzăreşti cartea lui Gordon Ramsey, uitând de apa pusă la fiert sau de soufle-ul care se arde sau uleiul care-şi face de cap sau multe alimente care îţi lipsesc. Ca să nu treci printr-o situaţie de genul, unde îţi ia mult timp să găteşti şi mai mult ca să cureţi mizeria...ajungi să recurgi la cea mai simplă soluţie: fastfood.

 

Mâncare ieftină, rapidă şi bună. Să fie oare atât de bună?

În ultimul timp, cercetătorii s-au apucat să dărâme mitul cu junk food-ul şi să ne explice de ce nu e bună, invocând argumente precum: prăjită în ulei, conţinutul de sare şi sodiu e ridicat, săracă în nutrienţi, duce la supraponderalitate şi chiar obezitate. Dar tu, ca student, o să reacţionezi şi o să zici: „bine frate, dar eu mănânc rar şi nu întotdeauna. Mai mănânc şi pizza, şi gogoaşă, şi aia-aia. ..” Mdaaa, trebuie să aduc în discuţie faptul că unii oameni de ştiinţă consideră şi pizza fiind junk food.

 

Dar, desigur, aceasta poate conţine şi legume.

Ce e de făcut? Nu ai timp să mănânci sănătos, dar parcă şi când mănânci sandwich-urile astea, parcă tot ţi-e foame. Motivul? Din lipsa de nutrienţi, nu îţi oferă saţietate, cu toate că în general, o porţie completă de meniu de fast food, compus din hamburger, cartofi şi suc carbogazos are aproape 1500 de calorii. Da, ai citit bine, iar un om normal consumă 2000 de calori pe zi. Bineînţeles, studenţii, din cauza stresului şi a umblatului din stânga-n-dreapta, sigur consumă ceva mai mult.

 

Oricum, ideea e că trebuie să-ţi schimbi alimentaţia.

Partea minunată a Clujului este că...sunt o mulţime de locuri faine şi ieftine unde poţi să mănânci mâncare ne-fast food. Aşadar, pentru a schimba acest obicei oribil, ar trebui să te informezi de o eventuală cantină (o sugerez pe aia din Haşdeu, mănânci până puşti, şi rămâi şi cu bănuţi. Ca să nu mai zic că mâncarea e bună de tot) sau un local mai mic, cu specific chinezesc, japonez sau indian. Au mâncare gătită, foarte puţin prăjită.

 

Dacă acum îţi muşti buza şi zici: „nu prea-mi permit...”, mai există speranţă! Aciuează-te cu câţiva colegi sau prieteni, şi gătiţi împreună. Măcar de două ori pe săptămână. O să fie şi amuzantă întreaga experienţă, ca să nu mai zic că mănânci şi mai bine când ai companie. Şi în plus, te menţii sănătos, suplu şi frumos.

 

Aşadar, dragii mei studenţi, lăsaţi mâncarea rapidă deoparte. Nu zic că nu-i gustoasă, dar nu-i sănătoasă. Desigur, nu trebuie să renunţi la ea definitiv. Nici poveste! Ci doar să o mănânci mai rar, aşa. Oricum, pentru mai multe informaţii cu privire la mâncarea de tip junk food, accesează acest link http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/adevarul-despre-alimentele-fas-food_5501. O să te convingi că nu-i bună deloc.

 

Sursa foto : hueyscatering.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

2 comentarii

  • Bee
    Link la comentariu Bee Miercuri, 21 August 2013 22:11

    am găsit ieftin prin Iulius, dar oricum îmi cer scuze pentru eventualele exagerări. :))

  • XyZ
    Link la comentariu XyZ Miercuri, 21 August 2013 16:47

    ''Mâncare ieftină, rapidă şi bună.'' Poftim ?!
    De unde pana unde e ieftina? O shaorma (aprox 300g) unde iti pune la greu cartofi prajiti si varza e 10 lei. Cu 13 lei mananci un meniu complet la cantina primariei sau pe Memo.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.