Prin acest program, Fundaţia Duke of Edinburgh's International Award propune o abordare non-competitivă şi activităţi de voluntariat, care să contribuie în mod concret la dezvoltarea personală a elevilor şi studenţilor cu vârste între 14 -24 de ani şi la implicarea acestora în problemele comunităţii.
Programul se adresează, de asemenea, profesorilor care vor putea să-şi dezvolte abilităţile educaţionale non-formale, la finalul acestuia cadrele didactice urmând a primi certificate Award.
"Acest program, care a început de mai bine de jumătate de secol, se derulează în mai multe ţări din lume, a ajuns şi în România în urmă cu trei ani, iar ceea ce facem noi astăzi este să recunoaştem importanţa lui. De la preluarea mandatului am spus că este important să ne concentrăm nu doar pe activităţile din curriculum, dar şi pe activităţile extraşcolare, iar acest tip de program este potrivit pentru tinerii între 14 şi 24 de ani ca activităţi extracurriculare. Este vorba de recunoaşterea programului ca unul care poate fi derulat în şcolile şi universităţile româneşti. Plecând de la această prevedere principală se stabileşte un nivel de comunicare între fundaţie şi MEN, astfel încât periodic să vedem în ce măsură acest program este implementat în România", a declarat marţi, cu prilejul semnării protocolului, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.
La rândul său, directorul executiv al Fundaţiei Duke of Edinburgh's International Award John May a spus că programul, care se derulează în 144 de ţări din lume, este unul care ajută la o pregătire mai bună a tinerilor pentru viaţă, dar şi la integrarea mai bună pe piaţa muncii.
"Sunt încântat să fiu aici şi să semnez această înţelegere istorică dintre MEN şi fundaţie. Este un program prestigios pentru tineri care implică activităţi extraşcolare. Le dă tinerilor care participă la el o pregătire mai bună pentru viaţă şi ajută la integrarea mai bună pe piaţa muncii. Programul se derulează în 144 de ţări din întreaga lume", a afirmat directorul. La nivel mondial, Programul Award a reuşit să implice, până în prezent, peste 8 milioane de tineri. Anual, sunt integraţi în acest program 850.000 de tineri.
Sursa: edumanager.ro
Sursa foto: infobraila.ro