Cum ne pregatim pentru Erasmus?

Scris de 

Cei care s-au bucurat deja de această șansă ne pot confirma. Una dintre cele mai frumoase experiențe din studenție este studiul pentru un semestru în străinătate prin intermediul burselor Erasmus. Vedem lumea, cunoaștem oameni, ne îmbunătățim cunoștințele într-o limbă străină. Dar dincolo de aceste indubitabile avantaje se ascunde o oarecare teamă pentru necunoscut, pentru ideea de a fi departe de oamenii iubiți pentru câteva luni.

Tocmai de aceea, trebuie să te pregătești pentru semestrul acesta, să te pregătești pentru o zi întreagă de lacrimi înainte să pleci și poate o noapte de regret înainte să te întorci acasă.

Chiar dacă formularele și actele necesare plecării par interminabile, sunt câteva sfaturi de care va trebui să ții cont înainte chiar de a-ți fi cumpărat biletul de avion. Astfel, îți vei face viața mai ușoară, șederea mai confortabilă și semestrul mai productiv:

 

Află totul despre locul unde vei studia!

Sfatul acesta poate părea banal, dar sunt foarte mulți studenți care nici măcar nu se obosesc să-și caute destinația Erasmus pe hartă. Iar aici nu vorbim despre cele mai important cluburi de noapte. Este foarte important să știi unde mergi, mai ales din punct de vedere cultural și istoric dacă vrei să eviți” interacțiuni” sociale nedorite cu băștinași. De asemenea, e vital să cunoști mijloacele de transport folosite în orașul respectiv, însăți facultatea la care vei studia și eventual, câteva ghiduri online pentru turiștii din zona respectivă.

 

Google Map pentru viitoarea locuință

Nu uita faptul că această locuință o vei folosi timp de câteva luni bune. Așa că este foarte important să te asiguri că ea are tot ceea ce ai tu nevoie. Ne referim, în special, la plasarea ei într-o zonă urbană centrală, liniștită și sigură, în apropierea magazinelor și a stației de transport. În alegerea acestei locuințe e foarte important să ții seama și de adresa facultății la care vei studia înainte să iei decizia finală.

 

Fă-ți liste!

Nu e nicio metodă mai bună de a te asigura că nu uiți nimic acasă decât scrierea unei liste lungi, listă ce o vei face pe parcursul mai multor zile, fiind absolut sigur că e completă. Păstrează-ți lista undeva aproape de tine, poate în agendă, astfel încât să notezi ori de câte ori îți amintești ceva important de făcut. Altfel, vei avea ,,neșanse” mari să uiți ceva acasă sau să lași un lucru nefăcut înainte de plecare ta din țară.

Nu se poate fără Skype! Pe parcursul șederii tale în ,,Străinezia”, Skype va fi unul dintre lucrurile despre care te vei întreba: Cum am putut trăi până acum fără el? Vei putea să ții legătura cu familia și prietenii gratis și e mult mai personal decât prin intermediul vederilor sau scrisorilor. Înainte să pleci, asigură-te că îți înveți părinții cum se folosește acest program. Crede-ne: nu e nimic mai stresant decât să stai în fața ecranului, încercând fără succes să le explici timp de 20 de minute cum să pornească camera.

 

Menține-ți calmul!

Și ultimul, dar nu cel din urmă lucru: nu-ți irosi grijile gândindu-te că nu îți vei face prieteni sau că nu vei putea să te acomodezi. Ia totul așa cum vine și bucură-te din plin de această experiență nemaipomenită de a-ți lărgi perspectivele și de a-ți face mintea și sufletul să crească, să cunoască și altceva…

 

Sursa foto: onestep4ward.com

 

Citește și Interviu cu o studentă Erasmus

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.