5 moduri in care toamna ne face sa ne simtim rau

Scris de 

În cazul în care ploaia de afară nu vă este câtuși de puțin pe plac, ei bine, ar fi cazul sa aflați că există și alte motive pentru care toamna nu este chiar cel mai simpatic anotimp. Iată câteva dintre acestea în rândurile de mai jos:

1. Au reînceput școlile, virușii se bucură

Spațiile comune cum ar fi clasele de copii sau birourile aglomerate sunt mediul perfect pentru viruși și bacterii pentru a se înmulți. În acest mod, virușii sunt tot mai frecvenți și circulă de la o persoană la alta îmbolnăvind fără milă tot ce prind în cale. Cum nu poți trăi izolat, la un moment dat tot cazi victima lor, asta dacă nu cumva ai un sistem imunitar de fier. O măsură simplă de precauție pe care o poți lua în această perioadă este să te speli cât mai des pe mâini.

2. Dormi mai puțin

După lunga vară de care v-ați bucurat și vacanță pe măsură în care nu ați avut responsabilități, întoarcerea la cursuri poate însemna mai puțin somn. Asta pentru că aveți de învățat, poate munciți și încercați în același timp să aveți și o viață socială. În aceste condiții, timpul dedicat somnului se scurtează considerabil, iar în lipsa somnului suficient sistemul tău imunitar nu poate lupta cu succes împotriva infecțiilor și a virușilor.

3. În aer plutesc noi alergeni

În cazul în care credeați că numai primavara trebuie să vă luptați din greu cu alergenii din aer, trebuie să vă dezamăgim cu faptul că există diferite tipuri de polen și praf în aer odată cu schimbarea anotimpurilor. Toamna, cei ma frecvenți alergeni care ne dau bătăi de cap sunt rugina și diverse tipuri de mucegai. Spalați-vă des pe maini pentru a-i îndeparta de voi.

4. Zilele devin tot mai scurte

Starea noastră de spirit depinde în foarte mare măsura de cantitatea de lumina pe care o primim de la soare. În zilele ploioase de toamna, când ne lipsește lumina, suntem mai lipsiți de energie și mai somnoroși decât am simțit această senzație toată vara.

 

5. Temperaturile par că au luat-o razna

Variațiile mari de temperatură din diferitele momente ale zilei îți consumă mai multe resurse decât ai crede. Organismul face eforturi să se încălzească dimineața, pentru ca la orele prânzului când se încălzește foarte tare să fie expus stresului termic provocat de caldura prea mare. Din cauza acestor variații mari de temperatură, în acest sezon se agraveaza simptomele astmului si ale altor boli respiratorii.

 

Sursa foto: kudika.ro

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.