10 sfaturi pentru a aborda examenele cu usurinta

Scris de 

Examenele se apropie cu pași repezi și trebuie să îți păstrezi calmul și încrederea în tine. Nu este ușor dacă îți repeți mereu că viitorul tău depinde de aceste examene.

 

Organizează perioadele de studiu. Pentru a studia cât mai eficient trebuie să te organizezi. Fă o recapitulare a cunoștințelor deja dobândite și definește-ți prioriățile. Fă o planificare zilnică alternând materiile care îți plac și care nu. Încearcă de asemenea să respecți la maximum obiectivele pentru a nu rămâne în urmă.

 

Fă-ți fișe. Pe măsură ce înveți și recapitulezi, poți face anumite fișe pentru cursuri. Această metodă îți va permite să rezumi programa și să memorezi mai ușor informațiile care sunt esențiale. Într-o fișă corectă trebuie să rezumi cursurile în maniera ta și să le organizezi cu titluri și cu subtitluri. Folosește-te și de markere de culoare pentru a găsi mai repede informațiile esențiale.

 

Cere sfaturi profesorilor. Dacă unele cursuri sunt mult prea complexe și conțin unele noțiuni dificil de asimilat le poți cere ajutorul profesorilor. Aceștia te pot ajuta și în cazul anumitor lacune. Un ajutor prețios care te va ajuta sa fii mai senin o dată ce se apropie examenele.

 

Antrenează-te pentru probele orale. Probele orale sunt cele care sunt cel mai adesea sursa de stres și de angoasă. Te poți antrena pentru asta singur, în fața unui coleg, a prietenilor sau în fața membrilor familiei. Simulează o probă orală și încearcă să citești corect. Cu cât te vei antrena mai mult, cu atât te vei simți mai stăpân pe tine.

 

Invață în grup. Iată o modaliatate ideală de a te motiva și de a vă ajuta unul pe altul. Dacă nu ai înțeles ceva, un coleg îți poate explica și viceversa. Puteți face fișele de curs împreună. În bune condiții învățatul în grup este foarte util și îți va permite să fii mai încrezător.

 

Învață în liniște. Să înveți în fața televizorului, lângă copii sau alte surse de zgomot va avea un efect negativ asupra calității procesului de învățare. Nu te vei putea concentra și asta va deveni o sursă de stres suplimentară.

 

Ai grijă la alimentație. Dacă stai câteva ore bune și înveți în fiecare zi nu trebuie să te hrănești cu sandwichuri sau cu dulciuri. Un mic dejun complet și mese echilibrate au un aport nutrițional suficient pentru a fi în plină formă.

 

Dormi suficient. În perioada sesiunii, studenții au tendința de a dormi foarte puțin. Un somn de calitate este însă primordial pentru a recupera forțele și pentru a studia eficient.

 

Relaxează-te. Relaxarea este un factor extrem de important. Fă sport în mod regulat pentru a scăpa de stresul acumulat pe perioada zilei. Fă și pauze în mod regulat.

 

Crede in tine. Daca ești încrezător în forțele tale vei fi mult mai senin la probe. Să fii sigur pe capacitățile tale și pe cunoștințele tale este esențial pentru a înfrunta examenele ce vin.

 

Sursa foto: britishcouncil.com

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.