Scopul scrisorii de intenție:
În mod categoric îţi doreşti să obţii un interviu. Iar această unealtă, scrisoarea de intenţie, ar trebui să scoată în evidenţă acest lucru mai mult decât o faci prin intermediul CV-ului. Pentru orice fel de scop, ai nevoie de tactici de pregătire a terenului. Una dintre ele ar fi să arăţi că ai studiat foarte bine cerinţele job-ului şi că deja ai nişte idei relaţionate cu ele. De exemplu, dacă tu candidezi pentru un loc de muncă în vânzări de spaţii publicitare şi deţii nişte relaţii formate în domeniu, nu ar fi rău deloc să menţionezi faptul că beneficiezi deja de un mic portofoliu de clienţi. Vinde-i o idee, arată că ai iniţiativă şi că eşti deja documentat.
Ce ar trebui să incluzi în scrisoare?
Realizează o scurtă prezentare despre tine într-o modalitate mai personală. Povesteşte un pic despre calităţile care te recomandă pentru acest job. Menţionează de unde ai auzit de această oportunitate de job. S-ar putea să trezeşti interesul angajatorului dacă precizezi că le urmăreşti de mult timp activitatea şi în special că ai aşteptat de mult o astfel de ocazie. Este extrem de important să spui de ce ai ales această companie şi acest job. Recrutorul primeşte mii de scrisori de intenţie identice. Majoritatea sunt trimise în aceeaşi formă către toate companiile pentru care candidează. Menţionează câteva dintre realizările tale care-l pot surprinde în mod plăcut şi bineînţeles, care au legătură cu locul de muncă pentru care candidezi.
Dar peste toate aceste precizări, cel mai important este să înţelegi că intenţia pe care o afişezi în această scrisoare trebuie să-ţi aparţină în totalitate. Evită urmarea unui model foarte standard. Personalizează cât de mult se poate conţinutul ei şi astfel vei demonstra că te-ai documentat despre job, că îţi doreşti acest interviu şi mai ales că trebuie să fii luat în considerare în etapa de selecţie.
Argumentele care te vor transforma într-un potenţial candidat ideal al jobului respectiv stau în mâinile tale Iar de multe ori citirea CV-ului depinde în mare măsură de cât de mult atragi atenţia cu ajutorul scrisorii de intenţie. Be Smart! But don’t forget to be a Dreamer.
Mai multe sfaturi:
1. 3 detalii aparent neimportante care vor fi observate întotdeauna la un interviu
2. 8 personaje în care nu trebuie să te transformi la un interviu
3. Cum ne îmbrăcăm la un interviu?
Sursa: http://smartdreamers.com/blog
Sursa foto: en.wikipedia.org