Locul de munca perfect exista. Trebuie doar sa il cauti!

Scris de 

Încă de mici copii, societatea ne desenează un traseu general și suntem setați mental ca întregul nostru parcurs să se bazeze pe o poveste clasică, menită să atingă împlinirea noastră ca și oameni. Trebuie să urmezi o facultate, să cauți locuri de muncă bine plătite care să îți permită să îți întreții familia, să promovezi și ulterior să te pensionezi la 65 de ani.

Există o mică problemă cu mentalitatea aceasta: ea nu duce, de fapt, la împlinire. Doar dacă aruncăm o privire peste statisticile referitoare la cât de fericiți sunt românii cu locul de muncă pe care îl au, cu ceea ce fac, ne putem da seama de cât de greșită este mentalitatea despre care am amintit. O parte din această lipsă de împlinire provine din incapacitatea noastră, ca și societate, de a încuraja oamenii să își pună întrebări simple care de multe ori duc la răspunsuri mult mai puțin simple: Cine sunt? Ce vreau? De sunt eu aici? Care e scopul meu? De ce?

 

Cu toții cunoaștem oameni care chiar fac ceea ce le place, cu toate că, mai ales în vremurile în care trăim, aceștia sunt din ce în ce mai puțini. Întrebați-i doar „de ce?”. De ce fac asta. Veți fi surprinși, dar niciunul nu va răspunde: „pentru că vreau să fac mulți bani ca să îmi cumpăr chestii mișto” sau „pentru că vreau să conduc o corporație pentru a avea putere deplină” ori „deoarece că îmi doresc ca timpul să treacă cât mai repede, să bifez cât se poate de puține task-uri pentru ca mai apoi să mă pensionez și să pot călători liniștit prin lume”.

 

Pentru a avea un punct de pornire, fii sigur că există un job care ni se potrivește mănușă fiecăruia dintre noi. Într-adevăr, partea mai grea este să îl găsim. Nu de multe ori am dat de tineri (și nu numai) dezorientați sau descurajați de faptul că ori nu știu sigur ce vor să facă ori fac în prezent ceea ce știu sigur că nu vor să facă. Am selectat patru dintre cele mai relevante sfaturi pentru a-ți da seama cum poți face din pasiune activitățile de la job-ul care ți se potrivește cel mai bine.

 

1) Munca din pasiune reflectă, de fapt, cine ești. Așadar, cine ești cu adevărat? Ce iubești la tine? Ce te face diferit? Când s-a întâmplat să fii ultima dată cu adevărat fericit? Când a fost ultima dată când ai fost cu adevărat trist?

2) Munca din pasiune reflectă interesele pe care le ai. De ce anume îți pasă cu adevărat? Ce fel de nedreptate te înfurie? Ce probleme sociale îți atrag atenția? Ce anume te-a făcut să îți schimbi viziunea asupra lumii? Ce experiență profesională ți-a modelat convingerile?

3) Munca din pasiune te face să te folosești de aptitudinile tale pentru a-i ajuta pe alții. La ce ești cu adevărat bun? Care sunt principalele tale aptitudini? Pe care dintre ele preferi să o pui mereu în aplicare? Pe ce trebuie să te specializezi? Cu ce experți trebuie să discuți? Ce research e necesar să faci?

4) Munca din pasiune leagă de cele mai multe ori latura financiară cu stilul de viață dorit. Care sunt, estimativ, cheltuielile tale lunare? Care e viața ta ideală? De câți bani ai nevoie pentru a trăi viața pe care ți-o dorești? Vei avea un echilibru muncă – timp liber sănătos? Colegii tăi și mediul de lucru te vor influența pozitiv sau negativ?

 

Sigur, pentru a pune cap la cap toate piesele e nevoie de mult timp și mai ales de răbdare. Nimeni nu a spus că e ușor, dar trebuie să știi că e necesar să găsești pozițiile și companiile unde chiar ai posibilitatea de a-ți pune în valoare abilitățile și valorile în care crezi. Munca din pasiune chiar există, nu e doar un simplu clișeu.

 

Sursa: http://smartdreamers.com/blog

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.