8 moduri de a-ti folosi contactele in gasirea unui job

Scris de  Oct 18, 2013

Ești absolvent sau încă student și îți cauți o slujbă, dar site-urile de joburi nu te ajută prea mult?

 

Dacă nu știi încotro să te îndrepți, e timpul să suni toți oamenii pe care îi cunoști și să le ceri ajutorul. Citește în continuare câteva dintre posibilități.

  1. Sună-ți mama pentru a găsi primele piste.

Contactarea familiei — nu doar a mamei — pentru a seta niște piste de căutare poate fi foarte eficientă. Nu te limita însă doar la familia restrânsă, căci unchii, mătușile și verii îndepărtați sunt posibile surse de informații prețioase ce te pot aduce mai aproape de jobul visat. E timpul să planifici o reuniune de familie!

5

  1. Organizează o petrecere pentru a răspândi vorba.

Cheamă-ți prietenii și dă sfară-n țară că îți cauți de muncă. Cei care lucrează în companii pot știi despre angajări înainte ca acestea să fie anunțate de către departamentele de HR. Nu te simți prost că ceri ajutorul; multe companii le oferă celor care atrag noi angajați buni în firmă bonusuri. Situația este, prin urmare, una win-win.

 

  1. Înscrie-te într-un club pentru a socializa.

Ai un hobby de care nu ai profitat până acum? Caută pe Google un club disponibil în zona în care te afli și vei întâlni oameni ce-ți împărtășesc pasiunea și care, datorită elementelor pe care le aveți în comun, vor fi dispuși să te ajute.

 

  1. Apelează la suport profesional în găsirea jobului.

      Cei mai mulți dintre noi mergem la același doctor și la același frizer lună după lună, chiar an după an. Având în vedere că s-a creat o legătură între voi și că le plătiți de fiecare dată serviciile oferite, e timpul să luați ceva extra în schimb, mai exact o referire la o persoană sau o companie care găzduiește slujba perfectă pentru tine.

7

  1. Schimbă-ți statusul pe Facebook.

Dacă nu ești angajat în prezent, folosește Facebook-ul pentru a anunța lumea că ești în căutarea unui loc de muncă. Descrie ce fel de slujbă vrei, menționează realizările de până în prezent și aptitudinile tale scurt și la obiect. Atunci când prietenii tăi de pe Facebook vor ști aceste informații, le va fi mult mai ușor să își targeteze căutările.

8

  1. Utilizează contul de LinkedIn.

      Dacă posezi unul, atunci ai deja o rețea cu un potențial uriaș în găsirea unui loc de muncă. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți actualizezi cu aproximativ aceleași informații pe care le-ai folosit pe Facebook. Asigură-te că profilul tău conține informații la zi, că este precis și relevant pentru jobul căutat și că poza este una potrivită.

9

  1. Anunță pe Tweeter.

Scurt, dar drăguț! Acesta este un tweet! Îți ia câteva secunde să postezi: ,,Caut un job în...”. Apreciază orice idee, căci nu știi ce drum poate deschide. 

10

  1. Vorbește cu străinii.

E timpul să uiți regula pe care ai învățat-o când erai mic, căci acum e util să vorbești cu unii oameni străini. De exemplu, atunci când stai la coadă într-un supermarket, intră în vorbă cu cine ți-e prin preajmă despre vreme sau prețul unui produs. Dacă persoana îți răspunde, menționează în cadrul discuției purtate că îți cauți un serviciu. Până la urmă, nimic nu e întâmplător!

 

Surse foto: evz.ro, dummies.com

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.