Uber a primit liber sa functioneze in Cluj-Napoca

Scris de 

Curtea de Apel Cluj a suspendat decizia Tribunalului Comercial Cluj, prin care se interzicea funcționarea Uber în Cluj. ”Suspendare provizorie a executării cerere de suspendare provizorie a executării O.P. nr.2268/2016 din dos.999/1285/2016 - art.450 alin.5 C.pr.civ”, au dispus judecătorii de la Curtea de Apel Cluj.

 

Inițial, în 16 noiembrie, Tribunalul Comercial Cluj a decis ca Uber să nu mai poată funcționa până când nu se va da o soluție în procesul pe fond, privind plângerea depusă de taximetriștii clujeni. Aceștia acuză Uber să practică taximetrie mascată și că fac concurență neloială.

 

”Admite, în parte, cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta A DE M T T, în contradictoriu cu pârâtele SC U S R SRL şi R O B.V. şi în consecinţă:Dispune încetarea furnizării de către pârâte a serviciilor de transport public, contra cost, pe raza municipiului Cluj Napoca, până la soluţionarea dosarului nr. 984/1285/2016 al Tribunalului Specializat Cluj, având ca obiect acţiune în concurenţă neloială. Respinge cererea de menţinere a efectelor acestei hotărâri până la rămânerea definitivă a hotărârii ce se va pronunţa în dosarul nr. 984/1285/2016 al Tribunalului Specializat Cluj. Executorie fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, apel care se va depune la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din data de 16 noiembrie 2016”.

 

Reprezentanţii Uber se apără susţinând că serviciul prestat de compania internaţională, acela de ride-sharing, este unul inovator, încă nereglementat în România. "Există un demers de reglementare la nivelul UE, în linie cu recomandările Comisiei Europene. Uber nu este un serviciu de taxi - este o aplicaţie de mobil care pune în legătură pasageri cu şoferi parteneri, persoane care îşi împart maşina personală ocazional pentru a-şi acoperi costurile maşinii sau pentru a face un venit în plus".

 

Uber funcţionează la Cluj-Napoca din data de 4 august, aplicaţia fiind descărcată de peste 5.000 de persoane. Tarifele promoționale sunt următoarele: 1,7 lei - de bază, 0,20 lei - pe minut şi 1,7 lei - pe kilometru. Plata cursei se face electronic, prin aplicaţie, fără numerar şi fără bacşiş. O cursă cu taxiul costă de regulă 2,25 lei pe kilometru, plus pornirea de 2,25 lei. Este cel mai mare tarif practicat în România. În România, Uber a fost lansat în București la începutul lui 2015.

 

Sursa: stiridecluj.ro, ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.