Meg Whitman
Este una dintre cele mai puternice si influente femei din lume din punct de vedere financiar. Dupa ce a lucrat 10 ani alaturi de eBay, Meg Whitman este acum CEO al companiei Hewlett-Packard. In anul 2010 ea a fost nominalizata ca a 4-a cea mai bogata femeie din statul California - cu o avere de 1,3 miliarde de dolari. Este activ implicata in politica, candidand chiar pentru functia de Guvernator al Californiei. Iata care este sfatul unei femei independente si implinite pentru profesionistii aflati la inceput de drum:
"Daca te regasesti intr-o companie in care esti pus sa faci ceva care tie ti se pare incorect sau daca nu te simti confortabil in ceea ce priveste conducerea companiei - fugi, nu merge!"
Christopher Koelsch
A studiat dramaturgia si s-a pregatit sa fie scenarist, iar primul sau job a fost ca responsabil al repetitiilor pentru un mic festival sustinut in SUA. Acum este CEO al Operei din Los Angeles. Inca din 1997, cand s-a alaturat echipei Operei din LA, i-au fost incredintate activitati care necesitau un grad mare de responsabilitate, activitati pe care le-a coordonat intotdeauna cu succes. El spune ca niciodata nu trebuie sa te temi:
"Stai cat mai aproape de produsul finit cu putinta. Ca lider, totul se termina cu tine si toate problemele ivite de-a lungul intregului proces ajung pe biroul tau - si este tentant sa acorzi intreaga atentie crizei de moment. Dar este crucial sa mentii focus permanent pe misiunea principala si pe valorile institutiei in care profesezi. Nu te teme de tensiune si confict."
Ginni Rometty
A figurat in topul celor de la Forbes - 50 cele mai puternice femei in afaceri - timp de 8 ani consecutiv, iar in 2012 a iesit pe primul loc. Ginni Rometty nu este doar CEO al IBM, ci este chiar prima femeie de la conducerea companiei. O femeie inteligenta, dedicata, implicata in diverse proiecte inca din timpul studiilor, Rometty si-a cladit cariera in mare parte alaturi de IBM - unde a ocupat diverse pozitii inca din anul 1981. Un exemplu de perseverenta si devotare, ea ii sfatuieste pe tineri sa tina intotdeauna cont de client:
"Nu proteja niciodata trecutul. Daca nu il protejezi niciodata, eu cred ca nu il vei iubi niciodata atat de mult incat sa nu vrei sa te desprinzi de el. Nu te defini niciodata ca produs si, de fapt, as mari miza: nu te defini niciodata in functie de competitia ta. Daca iti traiesti viata si te definesti in functie de produsul sau de competitia ta, vei pierde din vedere cine este clientul tau."
Andrew Liveris
A fost numit numarul 1 pe piata globala a chimicalelor si nu o data, ci chiar de trei ori. El este in prezent CEO al Companiei de Chimicale DOW, alaturi de care lucreaza inca din 2004. El a fost ales in aceasta functie in mod anonim, de catre toti directorii companiei, pentru planurile sale de a revolutiona mersul lucrurilor. Principala caracteristica a planului sau de viitor a fost distantarea de toate companiile concurente prin realizarea si furnizarea de produse specifice. El a demonstrat, astfel, ca pune accent intotdeauna pe client:
"Oamenii pot fi cumparati in functie de ceea ce au in buzunar si pot fi stimulati in functie de ceea ce au in cap. Insa doar castigandu-le inimile le vor castiga pasiunile si ii vor stimula sa depuna un efort."
Indra Nooyi
A fost numita a treia cea mai puternica femeie in afaceri de catre Forbes in 2014. Ea a absolvit Universitatea Yale si acum ocupa functie de CEO al PepsiCo, carora li s-a alaturat in anul 1994. Conform unui studiu realizat de BusinessWeek, veniturile companiei PepsiCo au crescut cu 72% pe an de cand Indra Nooyi a ajuns in posturi de conducere. O femeie puternica, orientata spre progres, ea crede ca pentru a atinge succesul trebuie sa nu te opresti niciodata din procesul de invatare:
"Imbratiseaza provocarile dificile. Nimeni nu observa cand faci o treaba buna daca e usoara. E mult mai bine sa te autodepasesti oferindu-te sa faci treaba cea mai dificila si sa rezolvi probleme pe care nimeni nu a mai fost capabil sa le rezolve. Doar asa vei ajunge un lider de incredere intr-o organizatie. Niciodata nu opri procesul de invatare. Fie ca esti un angajat entry-level, care abia a iesit de pe bancile universitatii, fie ca esti CEO recunoaste ca nu le stii pe toate. Cei mai puternici lideri sunt vesnic studenti."
Daca ti-a placut articolul, sigur ai vrea sa le citesti si pe acestea:
---> 8 Site'uri Care Iti Ofera Cursuri Online De Calitate
---> Cum Sa Castigi Bani De Buzunar In Plus Daca Esti Student
Sursa: hipo.ro