„Recrutarea şi integrarea noilor candidaţi urmăreşte 4 paşi, iar, pentru a fi angajat, unui aplicant i se solicită studii universitare şi postuniversitare în pedagogie, certificat de competenţă lingvistică (Limba Engleză – nivel B2), experienţă anterioară în sisteme educaţionale similare, de exemplu în pregătirea elevilor pentru Cambridge International Examinations,” a menţionat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.
Potrivit reprezentanţilor şcolii, costurile pentru salarii şi contribuţii aferente personalului didactic se ridică anual la peste 1,6 milioane de euro. În cadrul şcolii Transylvania College predau, în prezent, 77 de profesori şi asistenţi şi încă 19 cadre didactice la grupele de grădiniţă. Astfel, cu un total de circa 600 de copii înscrişi, raportul profesor – elevi este de 1 la 6, în timp ce media europeană este de 1 la 11.
Simona Baciu, împreună cu soţul ei, Dr. Dan Baciu, sunt iniţiatorii şi fondatorii Fundaţiei Transylvania College, care a lansat instituţiile educaţionale Grădiniţa “Happy Kids” şi “Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”. Şcoala a dobândit numeroase premii la nivel naţional (Şcoala anului în România) şi internaţional (3 premii I la festivalurile COBIS Young Scientist Film Awards; Premiul “Diana Award” – acordat de două ori consecutiv elevilor Transylvania College; 3 premii obţinute la concursurile internaţionale lansate de Agenţia Spaţială Europeană ESA), precum şi cele mai bune rezultate din ţară obţinute la examenele internaţionale Cambridge. De asemenea, Transylvania College a fost singura şcoală din Europa nominalizată în 2015 în cadrul competiţiei TES la categoria „British International School of the Year”.
Sursa: edu-news.ro