Schimbarea carierei: un loc de munca nou-nout in 7 pasi

Scris de  Aug 02, 2013

Gândul la o schimbare de carieră ca un singur, mare pas din viața ta poate fi descurajator, mai ales dacă nu știi de unde  ar trebui să vină schimbarea. Știi că vrei să fii în altă parte, dar prăpastia ce ar trebui trecută este destul de mare. Lucrurile nu ar trebui să stea așa dacă reușești să porționezi acest proces în câțiva pași ușor de gestionat.

1. Află pentru ce ești făcut!

Fiecare dintre noi avem un scop, suntem făcuți pentru un anume job grație faptului că suntem unici. În alte cuvinte, avem talente pe care atunci când le folosim ne simțim mult mai fericiți. Ei bine, ar fi ideal dacă am încerca să ne facem viața mai frumoasă și chiar să trăim din aceste talente ce ne fac mai fericiți. Sunt multe modalități prin intermediul cărora putem să găsim aceste daruri ascunse ce ne-au fost încredințate. Gândește-te la ceea ce-ți place ție cel mai mult. Ce te interesează în mod special? Ce iubești să faci? Sunt anumite activități cu care simți pur și simplu că timpul zboară și că nu depui realmente nici un efort să le realizezi? Dacă este așa, atunci aceste activități sunt principalii indicatori ai muncii tale ideale. De asemenea, gândește-te și la ceea ce ai visat dintotdeauna să faci. Chiar dacă visul tău pare prea puțin realist, analizează-l bine și vei găsi în el ceva realist de pus în practică.

 

2. Gândește-te ce contează cel mai mult

Ne simțim minunat și de-a dreptul fericiți cu munca noastră atunci când aceasta se aliniază perfect cu valorile noastre; cu calitățile și felul nostru de a fi. Câteodată valorile noastre se concentrează asupra realizării unei schimbări în lumea aceasta, poate acolo unde vedem noi că e cea mai mare nevoie pentru acest lucru. Dacă suntem angajați la un loc de muncă ce merge împotriva valorilor noastre – spre exemplu, dacă am lucra la o companie care face un rău gratuit mediului înconjurător, va fi foarte greu să ne obișnuim cu acest lucru. Oferă-ți timp pentru a gândi la rece ceea ce contează cel mai mult pentru tine, și apoi acordă-ți timp să înveți despre tipurile de joburi care se pliază pe valorile tale. În acest fel, îți vei găsi jobul visat.

 

3. Care sunt condițiile de muncă în care preferi să lucrezi?

Pentru a fi mulțumiți la locul de muncă, trebuie de multe ori să ne complăcem în niște condiții de muncă care sunt cel mult acceptabile pentru noi. Dacă ești un tip sociabil, munca de birou s-ar putea să nu ți se potrivească. Altcineva s-ar putea să iubească să fie înconjurat de mii de hârtii și sute de bilețele cu must-do! Fiecare dintre noi suntem diferiți, așa că pentru început, ar trebui să stabilești locația pe care o preferi. Ce spui de locația geografică? Ce colegi de muncă ai prefera? Toate acestea sunt aspecte foarte importante pe care trebuie să le iei în considerare pentru a determina în ce măsură dorești să îți schimbi cariera.

 

4. Caută!

Ai cumva o imagine în minte a tipului de carieră visat? Poate te-ai gândit la câteva talente pe care le ai, la ceva valori pe care dorești să le susții. E timpul să te hotărăști care carieră ți se potrivește. Caută pe internet, întreabă-și prietenii. Gândește-te chiar să angajezi un psiholog care te poate îndruma spre ceea ce-ți dorești cu adevărat și care va fi în stare să te ajute să-ți cântărești opțiunile. Un loc de unde poți începe este icould.com, un site care conține o varietate de videoclipuri ale unor oameni diverși care descriu joburile pe care le au.

 

5. Fă un plan și apoi pune-l în aplicare

Odată ce știi ce ți se potrivește fă un plan de bătaie și apoi ține-te de el. Gândește-te logic cu ce trebuie să începi în viitoarea ta carieră, apoi încearcă să porționezi totul în pași mici pentru ca schimbarea să nu fie foarte bruscă pentru tine și stilul de viață cu care te-ai obișnuit. Apoi, încearcă să-ți oferi niște deadline-uri realiste și accesibile care să te motiveze să ajungi unde îți dorești.

 

6. Vei avea nevoie și de sprijin!

Nu te băga în asta singur! E întotdeauna mai bine să-ți construiești o echipă pentru acest vis al tău, o mână de oameni care să te susțină. Fie că e vorba de prieteni sau familie sau oameni pe care i-ai cunoscut prin intermediul viitoarei tale profesii.

 

7. Și acum la treabă!

Și în sfârșit, cea mai bună modalitate pentru a profita la maxim de oportunitatea pe care o ai de a-ți urma visul în ceea ce privește cariera este practica. Dacă încă nu ești sigur de ceea ce vrei să faci, dar ai o idee despre domeniul pe care îl dorești, nicio grijă. Alege un scop cât de cât plauzibil, intră în domeniul respectiv, informează-te cu privire la ce presupune cu adevărat, iar restul lucrurilor vor veni de la sine.

 

Echipa Campuscluj.ro îți spune SUCCES! Nu uita: Alege cariera pe care ți-o dorești și nu va fi nevoie să muncești o zi în întreaga ta viață!

 

Sursa foto: maurilioamorim.com

Ultima modificare Vineri, 02 August 2013 20:11
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.