Sfaturi de luat in considerare cand iti alegi un job. Partea I

Scris de  Oct 14, 2015

Exista companii care recruteaza intens pentru aceeasi pozitie si uneori nu mentioneaza oportunitatile de dezvoltare profesionala si beneficiile de a lucra pentru compania respectiva. Iata cateva indicii care te pot ajuta sa descoperi un job transparent cu oportunitati de avansare in cariera si posibilitati de networking profesional.

 

Un studiu recent desfasurat de agentia de recrutare si executive search ABC Human Capital pentru domeniul IT arata ca majoritatea candidatilor se simt atrasi de oferta salariala buna, locatia (aproape de casa), programul flexibil (cu posibilitate de lucru de acasa), echipa si mediul de lucru. Chiar daca multi dintre ei sunt candidati pasivi au in vedere 2-3 companii carora le urmaresc activitatea in online, dar sunt foarte atenti si la zvonuri si recomandarile prietenilor atunci cand isi aleg job-ul. Rare sunt cazurile in care isi aleg o companie despre care nu stiu nimic.

 

Din raspunsurile la chestionarul realizat, se contureaza repere serioase pe care merita sa le iei in considerare pentru alegerea job-ului. Iata si alte aspecte pe care merita sa le iei in considerare:

 

1. Fii atat de bun, incat sa fii selectat!

Ne plac candidatii care sunt atat de talentati incat ceea ce i-ar atrage la un job se transforma rapid intr-un pachet de beneficii oferit lor de catre companii.

Cal Newport, autorul cartii So Good They Can’t Ignore You afirma ca nu intotdeauna pasiunea este totul. Sa-ti urmezi orbeste pasiunea inseamna sa iei decizii in baza acesteia. De cele mai multe ori, pasiunile din adolescenta pe care incerci sa le materializezi nu sunt si cele mai bune alegeri atunci cand ai nevoie si de o situatie materiala buna. De aceea, este bine nu sa urmezi pasiunea, ci sa faci totul cu pasiune.

A doua strategie este sa dezvolti in timp o pasiune prin dobandirea unor skill-uri rare si apreciate de angajatori. Odata identificate aceste skill-uri, lucreaza sa le imbunatesti continuu si sa iesi din zona de confort, iar satisfactiile financiare din partea companiilor si ofertele de job-uri vin sa confirme valoarea skill-urilor tale.

 

2. Ia in considerare domeniile si skill-urile unde excelezi, precum si pasiunile tale. Nu alege un job numai pentru ca este bine platit sau pentru ca ai lucrat ani mult intr-un domeniu. Atat timp cat poti sa arati ca ai un hobby care poate deveni job, nu ezita sa arati talentul si mai ales capacitatea de a invata singur.

 

3. Alege companii si agentii pentru care ai vrea sa lucrezi si urmareste-le activitatea in online, participa la discutii cu insight-uri valoroase.

 

4. Inscrie-te in grupuri de job-uri unde poti afla despre noi oportunitati in cariera, dar si notificari din partea membrilor despre companii, despre seriozitate, transparenta, mediul de lucru. Anunturile prea dese din partea aceleiasi companii pentru acelasi job, precum si greselile si neconcordantele in definirea job-ului si a cerintelor sunt taxate imediat.

 

5. Liderii. Defineste un model de mentor pentru tine si incearca sa-l descoperi la interviurile la care mergi. Chimia insemana si o buna colaborare profesionala.

 

6. Mediul de lucru. Ti-ar placea sa lucrezi intr-o corporatie cu reguli stricte si vestimentatie office sau te simti mai confortabil sa-ti petreci pauzele de lucru in brainstorming-uri pe terasa alaturi de colegii cu pasiuni neobisnuite?

 

Pentru mai multe sfaturi citeste si partea a II-a --> Sfaturi de luat in considerare cand iti alegi un job. Partea a II-a (sfaturi din partea HR-urului)

job

 

Sursa: ejobs.ro

Sursa foto: societytea.com

Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2015 10:41
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.