Tu muncesti pentru tine sau pentru cv-ul tau?!

Scris de  Iun 23, 2014

A fost odată ca niciodată, un tânăr la început de drum. Îşi dorea să aibă succes în carieră, ocupându-se zi de zi cu ceea ce îi place. Numai că încă nu a descoperit care era adevărata lui pasiune. Aşa că azi era angajat aici, peste cel mult un an pleca dincolo. Şi tot în acest fel o ţinea. Până când, la un interviu, un angajator a ridicat din sprânceana stângă, şi-a încruntat puţin privirea şi a spus:

De ce îţi schimbi jobul atât de des? Cum pot avea eu încredere în tine că vei rămâne în această firmă pe termen lung, dacă te voi angaja?

Recunoşti povestea? Poate a fost şi povestea noastră, a unui prieten din anturajul tău sau chiar povestea ta. Suntem tineri şi prioritatea noastră este să învăţăm cât mai multe lucruri. Cum alegem, de obicei, să facem acest lucru? Experimentând din toate câte puţin.

 

Şi cu toate astea, angajatorii preferă candidaţii stabili! Este de înţeles. Poate că în locul lui ai gândi la fel. Pentru că este important să ai lângă tine oamenii care să-ţi fie alături de-a lungul timpului. Acei oameni care să înţeleagă mecanismul business-ului tău şi care să-şi dorească o îmbunătăţire a acestuia alături de tine. În momentul când îţi citeşte CV-ul şi observă că ţi-ai schimbat joburile de două ori pe an în ultimii trei ani este normal să-şi ridice nişte semne de întrebare.

“Dar oare la mine cât va sta? Dacă se plictiseşte la fel de repede, înainte de a mă putea baza cu adevărat pe el?” În cazul în care teama este foarte mare, creşte posibilitatea de a trece peste CV-ul tău şi va alege pe altcineva, care la prima vedere pare mai “fidel” decât tine.

 

Dar totuşi tu vrei să experimentezi. Pe vremea părinţilor noştri aveai siguranţa zilei de mâine. După terminarea studiilor primeai repartizarea şi te mulţumeai cu ce se nimerea. Şi exista o mare posibilitate să ieşi la pensie din acea întreprindere. Acum beneficiezi de libertate de alegere şi automat de experimentare. Ai şansa de a explora diverse domenii de activitate fără obligaţia de a rămâne la unul dintre ele. Adevărata pasiune este probabil să apară în urma unor multiple încercări, iar pe termen lung, aceste experienţe te vor conduce către activitatea care îţi va accelera bătăile inimii.

 

Şi care ar fi soluţia? Cumva trebuie să le împaci pe amândouă. Să experimentezi, dar să oferi în acelaşi timp şi încredere. Ce îţi propun? Alege ceea ce îţi place, dar nu pleca înainte de a demonstra că ai ales în cunoştinţă de cauză. Orice loc de muncă pe care îl obţii trebuie să lase în urmă o experienţă care să te ajute în viitor. Ceva care să te facă să spui: „Da, am realizat ceva. Acum pot merge mai departe”. Nu pentru CV, ci pentru tine însuţi. Îţi va oferi încredere în tine, siguranţa că ai învăţat lucruri noi şi mai ales certitudinea că mergi mai departe pentru a reuşi mai mult şi nu pentru că ai ratat ceva.

 

Pe final, te sfătuim să arunci o privire peste obiectivele pe care ţi le stabileşti de fiecare dată când faci o schimbare în viaţa ta. Ştim că e mai uşor să întorci foaia atunci când ceva nu funcţionează cum trebuie, dar în acelaşi timp, gândeşte-te cât de bine te simţi în momentul când atingi măcar o parte din ţintele propuse. „A fost odată ca niciodată…” e şi începutul poveştii tale. E la latitudinea ta dacă vei continua povestea cu un cuprins care să conteze, sau o vei finaliza de îndată ce o vei începe.

 

Sursa: http://smartdreamers.com/blog

Sursa foto: mnn.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.