Sa avem incredere in cursurile online?

Scris de 

Sunt momente când judecăm lucrurile după aparențe și nu suntem suficient de informați atunci când luăm o decizie. Știm că e greșit, dar din comoditate sau din variate alte motive, decidem să nu. Cam acesta este și cazul cursurilor online la care nu apelează foarte multă lume din cauza unor diferite prejudecăți.

Cursurile online au o reputație proastă, dar nemeritată. Imaginea lor se bazează în mare parte pe mituri nefondate. Succesul în activitatea de studiu depinde mai mult de student decât de modalitatea de predare. Iată 4 mituri despre cursurile online, care contribuie la imaginea deformată a acestui mod de studiu.

Scandalurile din România legate de învățământul la distanță au zguduit încrederea multora în ele, dar cursurile online nu au vreun dezavantaj fundamental comparativ cu cele față în față, sunt doar victima a 4 mituri:

 

Cursurile online sunt mai ușoare

Experiența de studiu online nu poate fi niciodată identică cu cea reală, dar oferă alte avantaje. De cele mai multe ori, creatorii de cursuri online au fost nevoiți să le testeze eficacitatea mai intens, deoarece nu există un profesor care să poată face orice modificare necesară pentru cursuri pe loc. În același timp, când optezi pentru cursuri online poți improviza mai puțin în timpul evaluărilor.

 

Cursurile online sunt doar manuale digitale

Majoritatea cursurilor online include instrumente interactive de studiu și testare. Un curs online eficient nu include doar text și poze. Cele mai multe profită la maxim de avantajele oferite de internet, inclusiv sanșa de a consulta pe loc o sursă de informații suplimentare.  

 

Cursurile online țin studenții lipiți de computer

Studenții care optează pentru cursuri online de calitate sunt încurajați să experimenteze singuri și să deruleze proiecte departe de computer. Informația de bază și testarea sunt disponibile doar online, dar multe cursuri încurajează studenții să interacționeze în realitate între ei pentru a face progrese mai repede.

 

Cursurile online oferă o experiență pedagogică izolantă

Conectivitatea online este tot mai mare odată cu dezvoltarea unor noi tehnologii, astfel că cel mai ușor de demontat dintre cele 4 mituri despre cursuri online este cel care vizează izolarea studenților.

Indiferent dacă aleg să comunice pe email, pe un forum sau în rețelele sociale, studenții sunt încurajați să interacționeze între ei, iar profesorii le stau adesea la dispoziție în mediul online pentru lămuriri suplimentare legate de curs.

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: post-gazette.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.