1. Comunicarea e totul!
Spune ce ai de spus atunci când împarți cu cineva un spațiu restrâns, fiindcă nu nu suntem la fel şi nu avem aceleaşi obiceiuri. Încearcă să transformi colegul/a de camera într-un bun prieten/ă, deschide-te sufletește şi vei vedea că relaţia voastră va merge mai bine. Spune-i ce așteptări ai, lucrurile care te derajeaza şi cum vezi tu locuitul la comun. E foarte important tonul pe care o spui, vorbeşte calm şi fii deschis/ă. Cu cât stabiliţi clar anumiţi termeni cu atât mai puţine probleme veţi avea pe parcurs.
2. Golden rules!
În special în ceea ce priveşte curatentia e important să stabiliţi reguli astfel încât să va implicaţi la fel de mult în treburile gospodăreşti, să nu umblați cu lucrurile celuilalt doar dacă aveți permisiunea prealabilă, să stingeţi lumina la o ora convenabilă pentru amândouă etc. Acestea sunt subiecte de la care se iscă certuri şi frustrări aşa că e bine să le discutaţi şi să va puneţi de acord de la bun început.
3. Încearcă să deveniți prieteni/e
Pentru a avea o relaţie bună în primul rând trebuie să ai o relaţie cu colegul/a de camera şi asta înseamnă să vă respectați reciproc, să fiți sinceri și să vă ajutați când are nevoie. Uneori ajutorul e de ordin pshic sau spiritual, să ajuţi cu un sfat sau să îi asculţi off-urile nu neapărat să îi aranjezi lucrurile de pe noptieră sau să îi faci patul.
Totul ține, în primul rând, de cei șapte ani de acasă, dacă ești politicos/asă și ții cont și de cei din jurul tău e puțin probabil să nu primești același tratament. Totuși nu ai voie nici să te lași călcat/ă în picioare! În al doilea rând, trebuie să conștientizezi că fiecare om e diferit și are propriile sale obiceiuri, de aceea trebuie și tu să ți le adaptezi cu a lui/ei pentru a putea trăi fericiți până la adânci bătrâneți.
Pentru mai multe sfaturi accesați: http://bunadimineata.ro/pentru-ea/cum-sa-te-intelegi-mai-bine-cu-colega-de-camera/
Sursa: bunadimineata.ro
Sursa foto: listdose.com