All Inclusive Light
Este cel mai ieftin pachet all inclusive pe care il poti achizitiona. Aceasta include toate cele 3 mese ale zilei dar nu contine bauturi.
All Inclusive
Pachetul all inclusive clasic sau pe romaneste pensiune completa include 3 mese principale (mic dejun, pranz si cina) si bauturi alcoolice si non alcoolice locale la masa.
Ultra All Inclusive
Este un all inclusive imbogatit, care include mesele dar in plus ai acces in timpul zilei, oricand doresti si la bauturile alcoolice si non alcoolice straine si alte facilitati ale hotelului, cum ar fi room-service 24h din 24h sau acces gratuit la mini bar.
Acum ca stii ce inseamna fiecare pachet in parte, iata ce ar mai trebui sa stii cand mergi in vacanta in Turcia:
- Mancarea turceasca are ca ingredient principal carnea de miel si o vei gasi preparata in fel si chip
- Dulciurile turcesti trebuie neaparat incercare. Nu poti merge in Turcia si sa nu incerci baklava, kataif sau rahat turcesc.
- Dulciurile merg in combinatie cu Ayran, o bautura turceasca racoritoare din iaurt
- Bautura traditionala este raki, asemanatoare la gust cu ouzo
- De incercat este Berea Efes si Marmara
- Alte lucruri de incercat in Turcia sunt : narghileaua, cafeaua la nisip si Hamam (baie turceasca)
Feluri renumite de mancare
- Döner kebap – carne stratificata pusa pe o tepusa verticala si facuta la foc direct si servita apoi intr-o pide (pita);
- Şiş kebap – carne de miel sau de pui condimentata si facuta sub forma de frigaruie, la gratar;
- Karniyarik – vinete amestecate cu ceapa, usturoi, rosii si carne tocata, tot amestecul, extrem de delicios, fiind facut apoi la foc mic, la cuptor;
- Meze – un fel de aperitiv, constand intr-un platou format din branza, iaurt, vinetele, sarmale cu orez, chiftelute sau alte tipuri de salate;
- Menemen –mic dejun alcatuit din oua, in care se amesteaca apoi ceapa, rosii, ardei, masline si mirodenii, amestecul fiind gatit in unt incins sau in ulei de masline;
- Baklava – cel mai cunoscut desert turcesc, reprezinta un foietaj stratificat, puternic imbibat in sirop de zahar si in miere, acoperit cu nuci pisate;
- Kadayif – bobite marunte de foietaj, folosite ca suport pentru branza dulce siropata, care in final formeaza kunefe, o alta specialitate;