Supereroi, clovni jucăuși, fascinante personaje de basm – creație a designerului Călina Langa, sau mimi muzicali au colindat toate saloanele spitalului pentru a dărui flori, baloane, fructe și pentru a-i încuraja pe copii cu povești vesele, zâmbete calde și gânduri bune. Ba chiar, mimii au reușit să-i prindă în horă pe copiii mai măricei, iar Superman (care e din Dej de felul lui) a făcut schimb de numere de telefon cu un puști internat care își dorea să viziteze acest oraș.
Tot în aceste două săptămâni, 60 de copii și membri ai familiilor lor au participat la cele patru ateliere de terapie prin artă susținute de trainerii Create.Act.Enjoy. Astfel, pe pervazele din saloane au apărut ghivece decorate de copii, în care să răsară flori semănate de ei și marionete din șosete, cu care să-și creeze propriile povești de aventură. Copiii au putut vedea cum arată o astfel de poveste cu păpuși chiar în spital, căci au participat la un spectacol marca Magic Puppet, cu artistul păpușar Florin Suciu-Buh.
„Împarte Bucurie” continuă de săptămâna aceasta la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian”, cooptat anul trecut în proiect, și apoi, la Spitalul Clinic de Recuperare, unde se desfășoară anual încă de la ediția pilot, din 2012. Pentru pacienții acestor două spitale, pe lângă momentele itinerante, ateliere și vizitele individuale „Rudă pentru o Zi”, proiectul va aduce câte un concert de muzică live, în aer liber, cu formațiile Multmult și Alterquator.
Începând cu 2015, inițiativa asociației Create.Act.Enjoy de a interacționa cu pacienții spitalelor a devenit cea mai amplă acţiune de terapie prin artă desfăşurată în România. Terapia prin artă - Împarte Bucurie este realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.
Citeste si:
---> Dulciurile sanatoase exista. Au fost inventate de o studenta din Cluj
---> Centrul mondial al psihologiei clinice validate stiintific se muta la Cluj