Monitorizează ceea ce mănânci!
Alimentația este unul dintre cele mai mari obstacole cu care se confruntă studenții de orice vârstă. Fie că locuiesc la cămin sau stau cu părinții, tendința de a mânca mâncare nesănătoasă, de tipul fast-food, este foarte mare.
Tentația studenților spre acest tip de mâncare este crescută și de restaurantele din jurul universității sau a campusurilor, în care predomină mâncarea nesănătoasă, precum cartofii prăjiți, hamburgeri sau alte alimente grase care se prepară rapid. Bineînțeles că aici studenții pot găsi și salate, și alte alimente sănătoase, însă acestea nu sunt atât de atrăgătoare și nu dau senzația de sațietate. De asemenea, aceste alimente de tip fast food sunt mult mai ieftine decât alimentele sănătoase.
În timp, aceste mâncăruri pot afecta sănătatea, așa că nu ar fi rău să te gândești de două ori înainte de a alege o mâncare. Este de preferat să mănânci ceva ecologic și sănătos, care costă puțin mai mult decât să te îmbolnăvești.
Fă gimnastică!
Pentru o viață sănătoasa în perioada studenției este important să faci și multă mișcare, care potrivit sondajelor, este o altă problemă cu care se confruntă studenții. Dacă vei face mișcare, te vei putea menține sănătos, deoarece antrenamentele te pot ajuta să reduci stresul și să îți menții mai bine capacitatea de concentrare.
Odihnește-te!
Mulți dintre studenți nu dau prea mare importanță odihnei. Învață pe ultima sută de metri și pierd nopți întregi cu studiul sau merg să se distreze până noaptea târziu.
Deși nu resimt oboseala, pe termen lung această viață agitată poate crea probleme de sănătate. Este foarte important ca, în perioada studenției, să ai un program de odihnă organizat pentru a face față sesiunilor sau perioadelor mai încărcate din timpul facultății.
Sursa: studentie.ro
Sursa foto: purposedrivenhealthylife.blogspot.com