Cum sa iti organizezi timpul mai bine?

Scris de 

Ai pățit de nenumărate ori să te simți de-a dreptul copleșit de lunga listă din agendă și de miile de obligații care îți stau pe cap, nu-i așa? Ei, Campuscluj.ro știe cum e să fii student, așa că ți-a pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să îți organizezi timpul studențesc în folosul tău.

Păstrează un calendar!

E aproape imposibil să ții minte toate lucrurile pe care trebuie să le faci. Ai nevoie de un ,,sistem” care să te ajute cu acest lucru, unde să poți vedea negru pe alb deadline-urile și obligațiile pe care le ai. Fie că e un calendar pe care îl păstrezi pe birou, fie că vorbim de o planificare săptămânală a obligațiilor sau fie folosești Microsoft Outlook pentru asta cu siguranță ai nevoie de ceva care să îți reamintească tot timpul de ceea ce trebuie să faci și mai ales de timpul de care dispui pentru acest lucru. Dacă vei ști ce și când trebuie să faci, vei ști și cum să îți organizezi timpul pentru a putea să faci față tuturor acestor provocări.

 

Planifică-ți totul din timp!

Probabil știi și tu că nu e cea mai bună idee să îți iei cărțile și să începi doar să lucrezi până vei termina -  s-ar putea ca timpul să nu fie de partea ta și vei realiza că nu vei fi în stare să îți predai toate lucrările la timp. Trebuie să fii foarte bine informat asupra timpului pe care îl ai la dispoziție pentru fiecare lucrare sau examen și să notezi lucrul acesta în calendar. De asemenea, este o idee excelentă să îți oferi timp în plus pentru fiecare sarcină, în cazul în care una dintre ele durează mai mult decât te-ai așteptat.  Un lucru foarte importat este să îți planifici și pauzele de la studiu. În caz contrar, munca în exces poate duce la ineficiență.

 

Stabilește-ți prioritățile!

Dacă ai o listă lungă cu tot felul de obligaţii studenţeşti, cu siguranță că vei avea nevoie să știi ce e urgent și ce mai poate aștepta. De asemenea, este foarte important să știi care sunt sarcinile care îți vor ocupa mai mult timp decât celelalte în vederea eficientizării timpului de studiu. Dacă tot vorbim de organizarea timpului și de priorități, sesiunea nu vine cu alegeri ușoare. Probabil că va trebui să înveți să spui ,,nu” dacă prietenii și colegii îți vor face oferte tentante de petrecere.

 

Spune NU amânărilor și distracțiilor!

Programarea unor pauze care să îți mai elibereze mintea de la muncă este o idee excelentă, amânarea studiului nu este. Acum știm și noi că este aproape imposibil să reușim să evităm orice fel de amânare a studiului. Este în sângele oricărui student, dar dacă vrei să îți organizezi timpul într-o manieră eficientă, trebuie să păstrezi acest mic ,,pericol” la minimum. O programarea detaliată a tot ceea ce ai tu de făcut te ajută să rămâi pe linia de plutire și îți readuce aminte că nu îți permiți să pierzi prea mult timp.

 

Asumă-ți responsabilitatea pentru cum îți organizezi timpul!

Ei bine, această liberate de care se bucură studentul odată ce pleacă de acasă nu vine întotdeauna cu avantaje. Acum tu ești singurul responsabil pentru cum reușești să îți planifici activitățile și timpul de studiu, iar eșecurile nu se vor a fi parte din viața ta studențească.  Nu mai e nimeni care să te bată la cap și să îți amintească ce ai de făcut, așa cum era în liceu. Studenția este momentul când tu ești cel care trebui să preiei inițiativa.

 

Nu uita: Organizarea timpului este o abilitate pe care  înveți în timp… câteodată din greșeli. Așadar, nu te teme dacă nu iese totul perfect din prima.

Echipa Campuscluj.ro îți ține pumnii!

 

Sursa foto: kintya.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.