A fost nevoie de şase luni de muncă şi mai mult de 5.000 de ore pentru a ajunge la această performanţă, mărtusisesc clujenii, însă rezultatele obţinute au făcut ca minuţioasele pregătiri să merite tot efortul depus. La competiţie studenţii s-au prezentat cu o machetă a unui bloc turn de 29 de etaje, Red Wood Tower, construit din lemn de balsa, care rezistă la cutremure de o intensitate mai mare decât cele înregistrate vreodată în România.
"Cutremur!... se strigă precum cu adevărat s-ar produce unul, însă în inimile noastre au pulsat cutremure întregi până când, după şase luni de bătălie, toate s-au terminat. Şi am reuşit! Redwood a rezistat şi a stat cu noi în picioare până la capăt!", au anunţat studenţii.
În plus, structura proiectată și executată la Cluj a stabilit un nou record al competiției, 2.000 de dolari, suma fiind licitată de fondatorul SAP 2000, Ashraf Habibullah. Construirea machetei a durat o lună şi jumătate şi a presupus o proiectare foarte atentă. Structura are o înălţime de 1,52 m şi 29 de etaje. „Regulamentul din acest an prevede un etaj dublu la mijlocul machetei, la etajul XV. Scenariul presupune că acel spaţiu ar fi un restaurant de unde se poate vedea golful San Francisco", explicau tinerii înainte de plecarea în SUA. În cadrul competiţiei, clujenii s-au confruntat cu studenţi provenind de la peste 30 de universităţi din lume.
Clasamentul SDC 2016
1. Universitatea Tehnică Cluj-Napoca
2. University of California, Berkeley
3. Cornell University
Sursa: ziuadecj.realitatea.net