(P) Mierea de tei, antitusivul natural oferit de stup

Scris de 

Mierea de tei este apreciata mai ales pentru calitatile sale ca tratament adjuvant al racelilor si a tusei, fiindca are un puternic efect antiseptic. Bogata in vitamine, in special cele din gama B, mierea de tei este si o sursa importanta de aminoacizi. Persoanele sensibile pot sa dezvolte usor alergii atunci cand consuma cantitati mari de miere de tei fiindca aceasta este bogata in polen (70-80%) si mana.

 

Mierea de tei 100% naturala recoltata la Ferma de Miere are culoare galben-portocalie, uneori chiar roscata si ne imbie sa o gustam prin mirosul ei care aminteste de florile de tei, cu o usoara nota lemnoasa. Gustul puternic si dulce (sac!, nu e amarui) al acestui tip de miere o face sa fie un excelent indulcitor.

Insa principala calitate a mierii de tei este aceea ca poate ajuta la tratarea tusei, dizolvand mucozitatile din plamani, ceea ce o face perfecta pentru bolnavii de bronsita. Deoarece este bogata in vitamine sustine procesul de refacere al organismului dupa o raceala si te ajuta sa iti fortifici organismul.

 

Reteta pe care o stim de la bunicile noastre si o folosim adesea toamna si primavara, atunci cand apar racelile insotite de tuse este mierea de tei cu suc de ridichie neagra.

 

Se prepara foarte simplu: o ridichie neagra de marime medie-mare se scobeste ca un bol (sau se scoate o parte din miez, in functie de rabdare si pricepere) si se adauga cateva lingurite de miere de tei in gaura formata. Dupa ce se lasa o zi si o noapte sa se “aseze”, lichidul din interior se consuma de 3 ori pe zi, adaugnadu-se apoi miere in completare. In functie de cat de proaspata a fost ridichia, se va deshidrata in aproximativ 3-5 zile, timp in care va produce sirop antitusiv. Acest amestec se poate lua si in mod preventiv.

 

Mierea de tei are si puternice efecte calmante pentru intregul organism, fiind un excelent somnifer. O lingurita de miere de tei inainte de culcare va garanta un somn linistit, care iti va asigura energia in ziua urmatoare. Aceasta proprietate este “mostenita” de mierea de tei de la florile din care este recoltat polenul, ceaiul de tei fiind cunoscut in intreaga lume pentru calitatiile sale de somnifer natural.

 

Daca exista un tip de miere care sa poata distruge ideea preconceputa ca mierea este doar un sirop din zahar, atunci mierea de tei naturala pe care o gasiti pe http://www.fermademiere.ro/produs/miere-tei/ este aceea: gustul sau si culoarea atragatoare sunt cele mai bune dovezi ca natura poate face minuni.

 

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.