Ar fi de preferat să ai un birou sau o masă mai mare si cateva scaune, unde să poți să lucrezi sau să înveți. Televizorul, cuptorul cu microunde sau filtrul de cafea nu sunt esențiale, le poți aduce tu de acasă dacă ai nevoie.
Fii atent la țevi stricate, geamuri sparte sau alte defecțiuni și află dacă le poate repara proprietarul sau dacă va trebui să te ocupi tu de ele. În plus, verifică dacă ai suficiente prize, dacă funcționează gazul, apa caldă.
Întreabă-l pe proprietar cam cât ar veni chieltuielile într-o lună de iarnă, pentru a îți face o idee, și cât ar costa abonamentul la internet, dacă este deja instalat. E posibil ca el să fi încheiat contracte complexe, cu telefon fix, cablu și internet de sute de MB, dar tu să nu ai nevoie de toate opțiunile.
Vezi să nu existe mucegai, igrasie, să nu îți plouă în casă (nu glumesc, există cazuri), blocul să fie bine termoizolat. Este important să ai și o sursă de lumină naturală, ai grijă ca apartamentul să nu fie prea întunecos.
De asemenea, află cum sunt vecinii. Dacă sunt bătrâni și fac reclamații constant la poliție, dacă sunt tot studenți, dacă sunt familii cu copii. Este important să iei în calcul toți acești factori, pentru a fi mulțumit cu alegerea finală. Astea fiind spuse, spor la căutat!
Sursa foto : flickr.com