Dupa cum am spus si mai sus, cel mai ieftin ar fi o cazare in camerele de camin deschise pe perioada verii dar daca aceasta varianta nu este disponibila, poti sa incerci la pensiunile din jurul orasului. O noapte de cazare la pensiuni ajunge sa coste in 70 si 100 lei, in functie de numarul de margarete, pozitionare si daca este inclus sau nu micul dejun.
Mai multe oferte de cazare in Cluj Napoca gasiti pe site-urile specializate.
Ce vizitam cat suntem la Cluj?
Daca sunteti pentru prima oara in oras, nu trebuie sa ratati cateva obiective turistice de seama ale orasului.
1. Biserica Sfântul Mihail
Aflata chiar in centru, biserica catolica Sfantul Mihail este una din atractiile orasului. Principalele puncte de vizitat în biserică sunt portalul sacristiei, amvonul, ghiulele din zid, frontonul portalului de intrare, bărbatul decapitat, altarul, frescele din Capela Schleynig, vitrariile, turnul neogotic și panorama asupra orașului. Intre anii 1837-1860 a fost înălțat pe fațada de nord un turn cu ceas, cel mai mare turn de biserică din România. Intrarea este libera.
2. Cetăţuia din Cluj Napoca
Cetatuia din Cluj Napoca este situata pe un deal integrat in zona centrala a orasului, fiind unul dintre zonele cele mai inalte si importante din punct de vedere al panoramei care se poate admira. În zilele noastre Cetățuia Clujului este pe lângă un punct turistic important, de unde se poate admira orașul și un loc romantic, unde foarte multe cupluri se plimba pe acest platou, în special seara.
Se spune că fiecare cuplu al orașului Cluj Napoca, a fost cel puțin o dată în plimbare pe dealul Cetățuia.
3. Castelul Banffy
Datorită importanței culturale și istorice, dar și a dimensiunii, acest loc este supranumit „Versailles-ul Transilvaniei” și este vizitat anual, indiferent de anotimp, de o mulțime de turiști. Castelul Banffy este localizat la o distanță de 30 de km de municipiul Cluj-Napoca, în localitatea Bonțida. Intrarea costa 2 lei.
4. Salina Turda
Aflata la o distanta de 30 de km de Cluj, salina de la Turda este de departea cea mai spectaculoasa salina din Romania. Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în anul 2009 s-au desfășurat lucrări ample de amenajare a Salinei Turda, în scop turistic și curativ. Inaugurarea a avut loc în ianuarie 2010, după 2 ani de lucrări și 6 milioane de euro investiți. Salina Turda deține în prezent săli de tratament, un amfiteatru, săli de sport, dar și o „roată panoramică”, de unde se pot admira stalactitele din sare.
Pretul de intrare este de 10 lei/studenti si 20 lei adulti.
5. Cheile Turzii
Rezervatia naturala Cheile Turzii este alt loc deosebit ce nu trebuie ratat daca vizitati Clujul. Cheile Turzii oferă un peisaj carstic de o rară sălbăticie: stânci înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotișuri, arcade etc. Conține peste 1.000 de specii de plante, animale, fluturi unele reprezentând elemente rare ca usturoiul sălbatic, acvila de stâncă, șogârțul de baltă, tisa, scorușul, garofița albă, fluturașul de stâncă.
Acestea sunt doar cateva obiective turistice din Cluj si imprejurimi, ce nu trebuie ratate. Daca mai stii si alte locuri minunate din inima Ardealului, spune-ne si noua printr-un comentariu.
Sursa foto : mtem.utcluj.ro