De asemenea, trebuie menţionat că nu există nici o taxă de participare. Concursul este organizat cu ocazia aniversării a 40 de ani de la semnarea Convenţiei Brevetului European
Lucrarea concurenţilor trebuie să includă obligatoriu:
1. O descriere a unei probleme tehnice cu care se confruntă industria din unul din urmatoarele cinci categorii:
• Producţie alimentară durabilă
• Producţia şi de stocarea ecologică de energie
• Gestionarea deşeurilor, reciclarea şi mineritul urban
• Sisteme inteligente de transport şi de gestionare a traficului
• Tehnologie pentru locuinţe inteligente
2. O prezentare a stadiului tehnicii evidenţiabil din bazele de date accesibile on-line în regim gratuit, care să conducă la rezolvarea problemei tehnice identificate.
3. O analiză generală a potenţialului de piaţa al dezvoltărilor legate de problema tehnică descrisă anterior.
Propunerile vor fi analizate de către un juriu format din specialişti din cadrul OSIM care vor selecta un singur concurent sau o echipă de concurenţi la nivel naţional pentru fiecare domeniu.
"Concurenţii selectaţi vor fi înregistraţi pentru a participa la un program dedicat de învăţare la distanţa, care le va oferi îndrumare pentru a dezvolta ideea iniţială şi pentru a realiza proiectul final cu care vor participa la concursul european. Programul de instruire la distanţă se va derula on-line, în limba engleză, dar studiile finale pot fi transmise în oricare dintre limbile oficiale ale OEB, şi anume engleză, franceză sau germană", se mai arată în comunicatul OSIM.
Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu internaţional. Ei vor participa la o ceremonie de premiere la München, iar câştigătorul la fiecare din cele cinci categorii va primi un premiu în valoare de 5.000 Euro.
Sursa: adevărul.ro