Beneficiile unei saltele ortopedice

Scris de 

Studentii au tendinta sa doarma putin si de multe ori pe unde apuca. Cand esti tanar e posibil sa nu realizezi dar dormitul pe saltele nepotrivite poate avea efecte negative pe termen lung. Acestea pot fi : 

- Dureri de spate in parte de sus sau in partea de jos a spatelui

- Dureri de umeri sau de gat dimineata si in timpul zilei

- Spondiloza cervicala sau artrita la gat

- Probleme cu musculatura spatelui

- Stenoza spinala

- Spondilolistezis

- Cifoza cervicala

- Scolioza sau cifoza  

 

Saltelele ortopedice se impart in mai multe categorii, fiecare cu beneficiile sale :   

 

1. Saltea ortopedica pe arcuri

Saltelele cu arcuri absorb bine socurile si au o fermitate ridicata. Numarul de arcuri (preferabil sa fie mai mare), diametrul si grosimea arcurilor influenteaza nivelul de suport si duritate. Cu cat arcurile au o grosime mai ridicata cu atat salteaua va fi mai ferma, iar cu cat arcurile sunt mai inguste cu atat salteaua va fi mai moale.  

 

Este recomandat sa fie intoarse de pe o parte pe alta la fiecare 3 luni si aspirate periodic. Deasemni este bine sa fie acoperite cu husa de protectie. Dezavantajul acestor saltele este ca tind sa piarda aproximativ 16% din ferminate pe an si au o viata medie de folosire de 8 ani. Daca esti in cautarea unei saltele ortopedice click pe vezi link.  

 

2. Saltea ortopedica pe baza de spuma

Se numesc astfel pentru ca spuma are abilitatea de a se mula pe corpul dvs. oferindu-i acestuia o pozitie optima in timpul somnului. Avantajele ar fi ca sustin si mentin coloana in pozitie corecta, au un raport bun calitate - pret si au proprietati anti - microbiene. Deasemni pe aceste saltele va puteti misca natural in timpul somnului.  

 

3. Saltea din latex natural

Latexul este un material natural, anti-alergic, care permite saltelei sa respire. Printre avantaje se numara : circulatie foarte buna a aerului in interiorul saltelei, un confort excelent si relaxarea coloanei (se reduc punctele de presiune), cresterea numarului de ore de odihna profunda (reducerea miscarilor in timpul noptii), imbunatatirea circulatiei sangvine. Latexul este un material foarte rezistent si 100% eficient in respingerea microbilor care se pot instala intr-o saltea normala, si a prafulului care nu se depune pe suprafata acesteia.  

 

Diferenta dintre o saltea cu arcuri si una cu spuma

Salteaua cu spuma este construita sa urmareasca forma corpului si sa absoarba miscarile corpului pe saltea. Salteaua cu arcuri revine la forma initiala, atunci cand greutatea dispare.  

 

Duritatea saltelei ortopedice

Fermitatea saltelei trebuie adaptata sa fie adaptata morfologiei fiecarei persoane in parte. O saltea prea dura poate provoca hiper-cambrarea coloanei vertebrale si va fi la fel de nepotrivita ca o saltea prea moale (efect de castron). Alege o saltea potrivita nevoilor tale si recomandarii medicului.  

 

Avand in vedere ca iti petreci o treime din viata dormind, cred ca trebuie sa te gandesti serios la calitatea saltelei pe care dormi. Una din probleme cu care se confrunta tinerii din ziua de astazi, datorita nivelul ridicat de stres este lipsa somnului care duce la probleme de memorie, incapacitate de concentrare, migrene etc. Asadar asigura-ti un mediu propice somnului prin alegerea unei saltele potrivite.  

 

Sursa foto : mamaclub.com

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.