Concursul presupune realizarea unei machete din lemn de balsa care simulează comportarea structurală a unei clădiri multi-etajate. În cadrul acestuia, modelul este supus la teste seismice și este evaluat din punct de vedere arhitectural, structural și economic. Prezentarea proiectului și testarea machetei realizate de echipa de anul acesta va avea loc astazi în cadrul salonului internațional al cercetării științifice, inovării și inventicii Pro Invent care se desfășoară la Sala Polivalentă.
Echipa de anul acesta este formată din 10 studenți de la Facultatea de Construcții și 5 de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca. Aceștia sunt îndrumați de 3 profesori coordonatori și un student doctorand. Procesul de selecție al echipei a fost unul riguros, ce s-a desfășurat în decursul lunii iunie 2017. Lucrul pentru acest proiect durează șapte luni și presupune peste 500 de ore de dedicare din partea fiecărui student.
Recent, studenți au avut de pregătit o lucrare științifică (Design Proposal), etapă eliminatorie a concursului, prin care sa îi convingă pe jurați că proiectul lor merită să se afle printre cele finaliste. Echipa a reușit anul acesta să se claseze în primele 10 poziții din cele 43 admise, alături de Universități de prestigiu precum University of California Los Angeles, University of California Berkeley, Stanford University, Cornell University.
Citeste si:
---> Locuri de cazare şi idei de distracţie în Costineşti
---> Asociatia "O Masa Calda" a lansat aplicatia pentru donarea de mancare in Cluj