1. Catharsis-ul este o functie foarte importanta a psihicului uman. Mai concret, pe blog te poti descarca, iti poti varsa ofurile, necazurile, poti sa aberezi oricat vrei tu fara sa te opreasca cineva, poti sa scrii despre ce vrei tu. Iar fata de un simplu jurnal, pe blog poti primi si comentarii, feedback, poate chiar ajutor sau sfaturi din partea altor oameni. Iar daca nu vrei ca lumea sa stie cine esti, e simplu: scrii sub anonimat.
2. Poti cunoaste oameni care iti impartasesc parerile, ideile, hobby-urile. In momentul in care esti foarte pasionat de un anumit lucru sau subiect, ai foarte multe de spus. Sa zicem ca esti un cinefil inrait, esti mereu la curent cu noile aparitii de pe marele ecran... de ce sa nu dai informatia mai departe? Poti cunoaste oameni la fel de pasionati ca tine, sa dezbateti impreuna ce a vrut de fapt regizorul sa spuna, sa dati nastere unor discutii foarte interesante. Desigur, asta se aplica pentru orice : pescuit, politica, muzica, machiaj, etc.
3. Poti sa faci bani din asta. Desigur, nu ar trebui sa iti faci din asta un scop principal, dar daca ai continut de calitate si o comunitate de cititori care iti urmareste cu interes articolele, poti sa il monetizezi mai usor decat crezi. Publicitatea este cea mai mare sursa de venit, indiferent ca alegi sa faci AdSense, bannere, advertoriale sau orice altceva. Desigur, pentru asta ar trebui sa ai deja un domeniu al tau, cu o gazduire serioasa, cum ar fi Hostgator, pentru ca un blog pe .ro sau .com inspira mai multa incredere decat unul gazduit pe o platforma gratuita (Wordpress sau Blogspot).
4. Poti avea sanse la jobul visurilor tale. Nu ma crezi? Imagineaza-ti ca vrei sa lucrezi la o revista de moda, stii ca ai talent, dar esti convinsa ca nu ai nicio sansa. Fals! Pe blog iti poti exersa acest talent, poti sa creezi o multime de materiale interesante care sa devina pe parcurs chiar portofoliul tau. Iar in foarte multe domenii, portofoliul este mult mai important decat CV-ul.
Te-am convins? Daca da, intra pe Hostgator, fa-ti rost de un domeniu si gazduire web, iar apoi treci la scris! Good luck!
Sursa foto : itvibes.com