Cele mai frumoase statiuni climaterice din Transilvania pe care trebuie sa le vizitezi macar o data in viata

Scris de 

Statiunile climaterice sau balneare sunt acele localitati in care se gasesc ape minerale prielnice pentru sanatate. Transilvania este una din regiunile tarii in care se gasesc cele mai multe astfel de statiuni iar unele sunt adevarate paradise verzi in care trebuie sa mergi macar o data in viata. Aceste locuri sunt exact opusul unui concediu la mare, linistea si relaxarea fiind cuvintele de ordine.

1. Izvorul Muresului

izvorul muresului

Izvorul Muresului Harghita este localitatea cea mai insorita din Romania - aici soarele straluceste 250 de zile pe an. Localitatatea are o locaţie favorabilă pentru practicarea unui turism de recreere, agrement şi refacere fizico-psihică cu condiţii excelente pentru drumeţii montane, alpinism, pescuit, cicloturism, punct de pornire în expediţii montane pe diferite trasee turistice în zona carpatică înconjurătoare, oferind un bioclimat tonic şi stimulent, caracterizat printr-o presiune atmosferică relativ joasă, aer curat, lipsit de praf şi cu o ionizare accentuată a atmosferei, elemente necesare în fortificarea şi păstrarea sănătaţii organismul uman.

 

Ca si obiective turistice importante amintim : Masivul Hăşmaşu Mare, Munţii Giurgeului, Munţii Căliman, Masivul Ciomatu Mare si Munţii Ciucului.

 

In ceea ce priveste posibilitatile de cazare in izvorul muresului, aceasta se poate realiza cu usurinta in nenumaratele pensiuni din zona la preturi incepand de la 50 lei/noapte.

 

2. Baile Felix

Baile Felix1

Printre cele mai renumite statiuni balneoclimaterice din Romania, situata la 8 km de Oradea, in Campia Crisurilor, la o altitudine de 140 m. Statiunea Baile Felix dispune de o bogata baza de tratament formata din instalatii pentru bai la cada, impachetari calde cu namol si parafina, bazine cu apa minerala termala, aparatura pentru kineoterapie, hidroterapie, piscine cu apa termala acoperite si in aer liber, sali pentru gimnastica medicala, cabinete medicale. Din Oradea se poate ajunge in statiune cu autobuzul, tramvaiul sau taxi-ul.

 

Din punct de vedere al cazarii zona ofera locatii pentru toate buzunarele, de la cazare in pensiuni si la particulari pana la hoteluri de 4 stele.

 

3. Statiunea Paltinis

Statiunea Paltinis

Statiunea Paltinis a fost creata de Societatea Carpatina Ardeleana a Turistilor - SKV (Siebenbürgischer Karpatenverein) in anul 1894 fiind cea mai veche statiune montana din Romania. Statiunea se afla pe versantul nord-estic al Muntilor Cindrel, la numai 32 km distanta de Municipiul Sibiu, este cea mai veche statiune situata la cea mai mare altitudine (1442 m) din Romania

 

Statiunea Paltinis este una dintre variantele preferate de multi turisti, pasionati ai sporturilor de iarna sau a plimbarilor in aer liber, in a petrece un weekend in aceasta locatie, vizand printre altele de la Rezervatia Iezerele Cindrelului pana la faimoasele lacuri glaciare. Odata ajunsi la Paltinis, turistii pot schia in sezonul de iarna, sa exploreze traseele impadurite din apropiere pe rutele destinate special sau sa admire privelistea naturala deosebita a zonei. Se mai pot efectua drumetii la Poiana Oncesti, Vf. Oncesti, Stana Gaujoara si Poiana Lupilor.

 

Alte statiuni ce merita vizitate in Transilvania amintim : Sangeorgiu de Mures, Sovata, Baisoara si Covasna.

 

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.