Cum te poate ajuta muzica sa fii mai productiv in sesiune

Scris de 

Pentru un student obișnuit, muzica nu este doar un alt hobby, ci un adevărat obicei, ritual. Așa cum te speli pe dinți, mănânci și ieși la cafea cu colegii, adică într-un mod complet natural și de la sine înțeles, așa asculți și muzică. Pornești de acasă cu căștile în urechi, mai asculți câte un hit în supermarket, la coadă, mai mergi la un concert când ai bani și vine o trupă faină, și așa mai departe.

Dar știai că muzica te poate ajuta să fii mai productiv și să iei note mai mari în sesiune?

Muzica îți poate oferi inspirația de care ai nevoie. Să zicem că ai de scris un proiect foarte lung și plictisitor. Liniștea aia apăsătoare din bibliotecă sau, din contră, gălăgia făcută de vecinii de sus, te pot distrage foarte ușor de la ceea ce ai de făcut. În schimb, dacă îți faci un playlist cu muzică relaxantă, preferabil instrumentală, fără versuri, vei observa că îți este mult mai ușor să te concentrezi pe tema propriu-zisă.

 

Dacă ai de făcut un proiect care necesită creativitate, inovație și fantezie, ascultă muzica ta preferată. Creează o atmosferă plăcută, împrăștie pe birou câteva lumânări, flori, creioane colorate sau orice alte obiecte care crezi că te-ar putea inspira să vii cu cele mai bune idei, iar pe fundal lasă piesele care te caracterizează, care îți provoacă amintiri, emoții sau trăiri. Ele îți vor stimula memoria și imaginația la cote maxime.

 

Desigur, ce-i prea mult strică. După ce ai scris o parte din proiect, ia o pauză de minim 15 minute și ieși la aer, în balcon, sau la o țigară în fața blocului. Între timp, ascultă muzică veselă, dinamică, pentru a-ți oferi boost-ul de energie de care ai nevoie. Poți să-i dai play unui radio cu muzică nouă - poți găsi o mulțime de opțiuni pe www.radiourionline.ro, să dai volumul la maximum și să te relaxezi. Iar dacă mai și dansezi puțin, îți vei destinde mușchii și te vei simți ca nou!

muzica in sesiune

Un alt mod de a utiliza muzica în favoarea ta în sesiune se referă la teoria asocierii și presupune să faci conexiuni între anumite obiecte/ lucruri/ persoane/ etc. și concepte. În acest caz, poți să asociezi un vers sau o partitură a unei melodii cu o noțiune cheie pentru examen. În acest fel, de fiecare dată când vei auzi respectivele sunete, îți vei aminti automat și materia. Sună bine, nu-i așa?

 

Nu în ultimul rând, muzica poate avea un rol motivațional. Dacă te plictisești rapid, procrastinezi mult și nu ai deloc chef să înveți sau să îți faci proiectele, înseamnă că ai nevoie de un kit de supraviețuire compus din piese care îți descriu perfect situația: la început îți spui că nu-i mare lucru, ”I will survive”; apoi îți dai seama că mai ai doar câteva ore până la deadline și nu ai făcut nimic, iar atunci ”Paranoia e mare”; totuși, te pui la laptop și începi să scrii de zor, iar dacă cineva te cheamă la țigară izbucnești ”Don’t stop me now”.

 

La final, când e totul gata, plângi de fericire și te gândești că ”We are the champions”... iar dacă nu ai reușit să te încadrezi în timp, nu-i nimic. Mai ai o șansă: poți să recuperezi în restanțe, după ce vei învăța „All summer long” :)

 

Sursa foto : priyo.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook