1. O facultate la care nu „se tocește”
Spre deosebire de facultățile „clasice” ca Dreptul sau Medicina, F.S.P.A.C.-ul apreciază ideile și inițiativele proprii și descurajează în mod constant așa-numitul învățat „pe de rost”.
Fiind un domeniu relativ nou în România, Comunicarea are nevoie în permanență de originalitate pentru a supraviețui, de unde și această practică care încurajează afirmarea individualității studentului. Tiparele învechite ce inhibă personalitatea nu mai reprezintă o opțiune.
2. Profesori tineri și deschiși
Corpul profesoral este majoritar compus dintr-o echipă tânără, care s-a format în cadrul FSPAC și s-a perfecționat la prestigioase universități din Europa și Statele Unite.
Educați în acest spirit deschis, profesorii dau dovadă de abilități de comunicare eficientă. Fiind nu doar buni pedagogi, ci și îndrumători, îți vor sta mereu la dispoziție cu sfaturi utile.
Când vei merge la cursuri sau la seminarii, nu te vei simți ostil, ci vei aparține unui mediu familiar, cu oameni tineri care sunt dispuși să te ajute.
Imaginează-ți doar că joia seara poți juca board games împreună nu doar cu unii colegi, ci și cu profesorii tăi.
3. Legături cu agențiile locale
În cazul specializărilor precum Jurnalism, Comunicare și Relații Publice, Publicitate, Administrație Publică există o comunicare permanentă a facultății cu instituțiile publice, agențiile de publicitate și de presă.
Studenții beneficiază astfel de o deschidere către mediul exterior în care vor profesa după terminarea studiilor.
Un exemplu de eveniment care îi pune pe studenți față în față cu viitorii angajatori este Festivalul de Publicitate, realizat anual.
4. Curriculum atractiv
Faptul că unele dintre domenii au ajuns cu întârziere în România constituie un avantaj, întrucât programa de studii este adaptată după tendințele internaționale.
În plus, pentru că dinamica este una aparte în această branșă, profesorii sunt nevoiți să actualizeze mereu informațiile, astfel încât ele să fie în concordanță cu realitatea și pentru ca pregătirea studenților să fie realizată în mod profesionist.
5. Cele mai bune programe de licență și de master din țară
În anul 2011, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a publicat ierarhizarea programelor de studii universitare acreditate din România, plasând toate specializările FSPAC pe locul I în domeniile lor de studiu (științe politice, științe administrative și științe ale comunicării).
6. CV bogat încă din timpul facultății
Datorită acestei deschideri către agenții și către instituțiile publice, studenții pot accesa mereu, pe lângă burse internaționale, și internshipuri în cadrul viitoarelor locuri de muncă. Perioadele de practică sunt esențiale pentru testarea aptitudinilor, precum și pentru o mai bună ajustare atât a agențiilor la resursele umane existente, cât și a tinerilor la necesitățile pieței.
Îți punem din nou la încercare perspicacitatea, pentru că știi că ți-am promis 7 motive ca să alegi F.S.P.A.C.
Ultimul punct însă nu depinde atât de ceea ce ți se oferă, cât mai mult de contribuiția pe care o aduci tu însuți mai întâi educației, iar mai apoi viitoarei tale cariere:
7. PASIUNEA
Probabil singurul element ce nu poate fi cuantificat, dar care aduce acel plus de valoare oricărei acțiuni. Comunicarea, publicitatea, jurnalismul, administrația publică și științele politice sunt domenii ce lucrează în permanență cu și pentru oameni, deci trebuie să iubești ceea ce faci.
Perspicacitatea, persuasiunea, pregătirea sunt elemente extrem de importante în aceste ramuri profesionale, însă fără cel de-al patrulea „P” , procesul nu va fi niciodată complet.
Sursa foto : ytimg.com